H Ford στέλνει το καλύτερο πακέτο (video)

Γιώργος Βαρίνος
H Ford στέλνει το καλύτερο πακέτο (video)
Το νέο Ford Ka+ θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στη χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Η καμπάνια λανσαρίσματος του Ford Ka+ θα βασιστεί στο σύνθημα «μεγάλη αξία σε μικρό πακέτο» και με αυτό το δεδομένο δημιουργήθηκε ένα πολύ εύστοχο και πρωτοποριακό video, που βασίζεται στη νέα τάση παρουσίασης προϊόντων, η οποία ξεκινά με το άνοιγμα της συσκευασίας τους (unboxing).

Η Ford συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα του unboxing Λιούις Χιλσέντεγκερ και την ηθοποιό Τζοάνα Πέιτζ, για να αποκαλύψει το KA+ σε ένα βίντεο που απογειώνει την «μανία» για το άνοιγμα συσκευασιών και θέτει ένα δύσκολο έργο στους δύο συμμετέχοντες.

Με μήκος 3,929 μέτρα, το Ka+ θα αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο στη γκάμα της Ford, μικρό όμως δεν το λες. Με θέσεις για πέντε επιβάτες, στάνταρ πέντε πόρτες και χώρο αποσκευών 270 λίτρων, συναγωνίζεται σε διαστάσεις και χώρους τα μοντέλα της κατηγορίας B, αλλά η τιμή του προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από του Fiesta, στο επίπεδο των 10.000€ περίπου.

Στόχος του μοντέλου είναι να δώσει λύση σε όσους ψάχνουν ένα οικονομικό στη χρήση, και με χαμηλό κόστος αγοράς αυτοκίνητο, ωστόσο δεν θέλουν να κάνουν μεγάλους συμβιβασμούς στους χώρους, στην άνεση, στην πρακτικότητα και στην ασφάλεια.

Με ιδιαίτερα χαμηλό βάρος που ξεπερνά ελάχιστα τα 1.000 κιλά, και τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρου και ισχύ 70 ή 85 ίππων, το Ka+ είναι ιδιαίτερα οικονομικό, με μέση κατανάλωση στην έκδοση ECO 4,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή CO2 110 γρ./χλμ.

Όλα τα KA+ διαθέτουν πολύ καλό στάνταρ εξοπλισμό όπως ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα και εξωτερικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, έξι αερόσακους, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (Electronic Stability Control) με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), περιοριστή ταχύτητας (Speed Limiter) και Ford Easy Fuel.

Η έκδοση με τον κινητήρα των 85 ίππων διαθέτει επιπρόσθετα κλιματισμό, σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και AppLink που παρέχει φωνητικό έλεγχο ποικίλων εφαρμογών του smartphone και Ford MyKey, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τη μέγιστη τελική ταχύτητα και ένταση ήχου και να εμποδίζουν την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας. Το MyKey είναι ιδανική τεχνολογία για τους γονείς που επιτρέπουν σε νέους και άπειρους οδηγούς τη χρήση του αυτοκινήτου τους.

Προαιρετικά διατίθενται αυτόματο σύστημα κλιματισμού (A/C) , δερμάτινο τιμόνι με cruise control, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηχοσύστημα DAB, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω και θερμαινόμενοι/ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, φιμέ κρύσταλλα και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!