Το Ford Fiesta σαραντάρισε!

Πέτρος Πιτσίνης
Το Ford Fiesta σαραντάρισε!
Με δύο... εικοσάρες ισούται πλέον το Ford Fiesta αφού έφτασε τα σαράντα χρόνια ζωής, μέσα στα οποία κατάφερε να γίνει ένα από τα κορυφαία σουπερμίνι της αγοράς!

Σε γιορτινή διάθεση βρίσκεται η Ford αφού ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της, το Fiesta, έκλεισε τα σαράντα χρόνια ζωής. Το δημοφιλές σουπερμίνι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία το 1976 και ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά με τρίθυρο αμάξωμα, με μήκος 3,5 μέτρα περίπου!

Σήμερα, διατίθεται και σε πεντάθυρη παραλλαγή και έχει κερδίσει αρκετό μήκος, όπως επιτάσσουν οι καιροί. Πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα, γνωρίσαμε το ισχυρότερο Fiesta όλων των εποχών (κεντρική φωτό) στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, με το όνομα ST200. Όπως καταλαβαίνουμε, αποδίδει 200 ίππους και πετυχαίνει πάρα πολύ καλές επιδόσεις, ενώ με αυτό ουσιαστικά «αποχαιρετάμε» την έβδομη γενιά του μοντέλου.

Το νέο ετοιμάζεται πυρετωδώς και πρόσφατα το είδαμε να δοκιμάζεται και στους δημόσιους δρόμους, με «βαρύ» καμουφλάζ (φωτογραφίες από κάτω) που δε μας επιτρέπει να διακρίνουμε κάποιο σχεδιαστικό του γνώρισμα. Πάντως, περιμένουμε πως θα μεγαλώσει ελαφρώς ώστε να δώσει «χώρο» στο νέο Ka+ που μόλις παρουσιάστηκε, ενώ παράλληλα ίσως το εσωτερικό του αποκτήσει ποιοτικότερα υλικά και προσεγμένο φινίρισμα, ώστε να έχει περισσότερα «όπλα» και να διεκδικήσει την κορυφή της κατηγορίας. Αυτό που δεν μπορεί να κρυφτεί από τις βαριά καμουφλαρισμένες φωτογραφίες είναι ότι θα ακολουθήσει το δρόμο όλων των νέων Ford και ειδικά αυτόν του Focus, στο οποίο δείχνει να μοιάζει αρκετά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!