Ραϊκόνεν: «Δεν περιμένουμε θαύματα»

Πέτρος Πιτσίνης
Ραϊκόνεν: «Δεν περιμένουμε θαύματα»
Ο Φιλανδός οδηγός της Ferrari τόνισε πως οι βελτιώσεις στη μονάδα ισχύος δεν συνεπάγονται και δραματικές βελτιώσεις στην απόδοση των μονοθεσίων.

Το Γκραν Πρι που ακολουθεί στο φετινό καλεντάρι της F1 είναι αυτό του Καναδά, με τη Ferrari να έχει ετοιμάσει αλλαγές στο τούρμπο των μονοθεσίων της. Εκείνες έρχονται για να λυθούν κάποια προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισε ο Κίμι Ραϊκόνεν στην Αυστραλία, όμως μαζί με αυτά, αναμένεται και βελτίωση στη συνολική απόδοση. Με δεδομένο ότι στο σιρκουί του Καναδά (Ζιλ Βιλνέβ) η δύναμη στους κινητήρες των αυτοκινήτων έχε μεγάλη σημασία, η Ferrari ελπίζει ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν ωστόσο, είπε: «Είναι ένα βήμα μπροστά, ναι. Δεν θα το κάναμε αν νομίζαμε ότι δεν θα δούμε βελτίωση, όμως δεν περιμένουμε θαύματα. Απλά είμαστε στο σωστό δρόμο. Όπως όλες οι άλλες βελτιώσεις έτσι κι αυτή, δεν περιμένουμε να γίνουν ξαφνικά μαγικά. Είναι απλώς η φυσιολογική εξέλιξη για την ομάδα μας και ακολουθούμε το σωστό δρόμο». Ο Φιλανδός οδηγός πάντως, είναι αισιόδοξος για τους αγώνες που έρχονται και συγκεκριμένα, υποστηρίζει: «Είμαστε δυνατότεροι (στο κομμάτι του αυτοκινήτου) από πέρσι, όμως τα αποτελέσματα δεν το αποδεικνύουν. Δεν είχαμε το ευκολότερο ξεκίνημα, όμως όσο δουλεύουμε, θα ανταμειφθούμε. Δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχναμε όμως το συνολικό πακέτο είναι βελτιωμένο και το εξελίσσουμε συνεχώς. Εστιάζουμε στις αδυναμίες μας και συνεχώς κοιτάμε για καλύτερα αποτελέσματα και νίκες. Μέχρι τώρα είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, όμως λίγο-πολύ, είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!