Αυτή είναι η Mercedes E-Class που πάει παντού

Αυτή είναι η Mercedes E-Class που πάει παντού

Το αντίπαλο δέος του Audi A6 Allroad ονομάζεται E-Class All Terrain και το ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη έκθεση του Παρισιού! 

Αυτή είναι η Mercedes E-Class που πάει παντού

Ακόμη μια έκδοση του νέου της πολυτελούς σεντάν ετοιμάζει η Mercedes-Benz, μετά από την παρουσίαση της στέισον βάγκον Estate και της αντίστοιχης AMG. Αυτή ονομάζεται All Terrain και όπως λέει και το όνομά της, μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε είδους διαδρομή! Σαφώς, θα έχει αρκετές σχεδιαστικές πινελιές στο εξωτερικό της που θα την ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες E-Class, όπως τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά που παραδοσιακά έχουν τα μοντέλα της κατηγορίας. 

Σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, θα έχει αερανάρτηση που θα μεταβάλλει την απόστασή της από το έδαφος για αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες, όμως σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο θα πλησιάζει στην άσφαλτο για καλύτερη οδική συμπεριφορά, χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και λιγότερο θόρυβο. Το πιο πιθανό, είναι να χρησιμοποιήσει μηχανικά μέρη από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου και θα διατίθεται τόσο ως ντίζελ, όσο και ως βενζινοκίνητη. 

Ο Μάικλ Κελτς, Αρχιμηχανικός της E-Class είπε: «Δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματική με ένα SUV σε εκτός δρόμου προκλήσεις, όμως θα είναι σε θέση να πάει πολύ μακρύτερα από ότι θα νομίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες της». Η Mercedes-Benz, έχει ήδη έξι SUV στην γκάμα της και η All Terrain θα είναι μια έξυπνη εναλλακτική, που θα εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Πολλοί πελάτες στην Ευρώπη χρειάζονται την τετρακίνηση και λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αν για παράδειγμα μένουν σε περιοχές που πλήττονται συχνά από την κακοκαιρία το χειμώνα, την ώρα που αρέσκονται στους χώρους και την πρακτικότητα ενός στέισον βάγκον. Οπότε, απευθύνεται κυρίως σε εκείνους, με το βασικότερο αντίπαλό της να είναι το Audi A6 All Road. Η Mercedes-Benz E-Class All Terrain θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. 

*H κεντρική φωτογραφία είναι ενδεικτική (ψηφιακά επεξεργασμένη) και όχι κάποια επίσημη από τη Mercedes-Benz. 

Best of internet