Fiat-Chrysler και Uber ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πέτρος Πιτσίνης
Fiat-Chrysler και Uber ενώνουν τις δυνάμεις τους
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο κολοσσοί συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή αυτόνομων αυτοκινήτων!

Προσθέτοντας ακόμη μια συνεργασία στο... ενεργητικό του, ο όμιλος FCA βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Uber, τη διάσημη πλατφόρμα μετακίνησης. Οι δύο κολοσσοί ωστόσο, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα, που αποκαλύπτει το Bloomberg. Η Fiat-Chrysler πρόσφατα είχε ακόμη μια συνεργασία με τη Google που προβλέπει την κατασκευή 100 αυτόνομων αυτοκινήτων για την εξέλιξη του αντίστοιχου συστήματος, όμως δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί το μέλλον της συμφωνίας.

Παρόμοια κίνηση έκανε και πριν από λίγο καιρό η General Motors με τη Lyft (ανταγωνίστρια εταιρεία της Uber), όπου και θα κατασκευάσουν ένα στόλο από αυτόνομα Chevrolet Bolt. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά και θα είναι σε θέση να μεταφέρουν τους επιβάτες στον προορισμό τους, όμως για αρχή τουλάχιστον θα υπάρχει ένας άνθρωπος πίσω από το τιμόνι ώστε να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος αν κάτι πάει στραβά. Πάντως, αν τελικά υπάρξει συνεργασία μεταξύ του FCA Group και της Uber, θα το γνωρίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!