Το πληθωρικό νέο Toyota Hilux (video)

Το πληθωρικό νέο Toyota Hilux (video)

Το πληθωρικό νέο Toyota Hilux (video)

Στην 8η πλέον γενιά του, πιο άνετο, οικονομικό, πρακτικό, αλλά πάντα στιβαρό και ανθεκτικό, το πετυχημένο pick up της Toyota είναι διαθέσιμο από 23.185€.

Ορόσημο για την κατηγορία των ανοιχτών ημιφορτηγών αποτελεί το Toyota Hilux, το οποίο παράγεται από το 1968 και έφτασε αισίως στην 8η γενιά του. Μέχρι σήμερα, το δημοφιλές pick-up έχει καταγράψει παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 18 εκατομμύρια μονάδες.

Στην Ευρώπη, περίπου 34.000 Hilux πουλήθηκαν το 2015, αντιπροσωπεύοντας ένα μερίδιο 23,1% στην κατηγορία των pick up, καθιστώντας  το Hilux ευρωπαϊκό bestseller.

Διάσημο για το τρίπτυχο ποιότητα - αντοχή - αξιοπιστία «Quality, Durability & Reliability (QDR)», το Hilux συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα κατορθώματά του στο Β. Πόλο, στα ηφαίστεια της Ισλανδίας και στην ήπειρο της Ανταρκτικής, αλλά και με τους κορυφαίους τερματισμούς του στο Ράλι Ντακάρ.

Ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των χρηστών για ένα ανθεκτικό, ακούραστο επαγγελματικό εργαλείο και παράλληλα ένα άνετο 4x4 ελεύθερου χρόνου, το νέο Hilux άλλαξε σε πολλά σημεία.

Αισθητικά, παρουσιάζεται πιο κομψό και σπορτίφ, με έντονα στοιχεία σχεδιαστικής συγγένειας από τη γκάμα των SUV. Στο εσωτερικό, η εντελώς νέας σχεδίαση συνδυάζεται με την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα ενός SUV, ενώ το τρίπτυχο  NVH (Θόρυβος, Κραδασμοί, Τραχύτητα) είναι επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου.

Στον τομέα της ασφάλειας έχει δημιουργηθεί  μια πολύ ανθεκτική δομή αμαξώματος που απορροφά τα φορτία πρόσκρουσης, ενώ το Toyota Safety Sense περιλαμβάνει σύστημα αυτόματης πέδησης  με λειτουργία Ανίχνευσης Πεζού (Pedestrian Detection), LDA και RSA, και ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου πέδησης με ABS, EBD, VSC και σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου (TSC).

Ένα  ανθεκτικότερο πλαίσιο τύπου σκάλας σε συνδυασμό με τα συστήματα Active Traction Control (A-TRC), Downhill Assist Control (DAC) και Hill-start Assist Control (HAC) έχουν αναβαθμίσει τις δυνατότητες 4x4 σε επίπεδα Land Cruiser.

Όσον αφορά τα «επαγγελματικά» του προσόντα, το Hilux 8ης γενιάς διαθέτει ένα ανθεκτικότερο και πιο πρακτικό χώρος φόρτωσης, καθώς  και αυξημένη ικανότητα ρυμούλκησης μέχρι 3,5 τόνους.

Στα μηχανικά μέρη, νέες είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων και ο κινητήρας, ένας τετρακύλινδρος diesel 2,4 λίτρων με κωδικό D-4D. Με turbo μεταβλητής γεωμετρίας και 4 βαλβίδες/κύλινδρο, αποδίδει 150 ίππους στις 3.400 σ.α.λ. και 400 Nm ροπή στις 1.600 σ.α.λ. μόλις. Ο κινητήρας συνδυάζεται με δύο κιβώτιο έξι σχέσεων, ένα χειροκίνητο και ένα αυτόματο. Στις εκδόσεις με μονή και μιάμιση καμπίνα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δικίνησης ή τετρακίνησης, ενώ οι εκδόσεις Double Cab είναι όλες με σύστημα κατ’ επιλογήν μετάδοσης σε όλους τους τροχούς.

Η 8η γενιά Hilux διατίθεται σε εκδόσεις Single Cab, 4θέσια Extra Cab και 5θέσια Double Cab. Οι τιμές του ξεκινούν από από 23.185€ για την διθέσια έκδοση, από 25.245€ για την τετραθέσια έκδοση και από 32.035€ για την τετράθυρη πενταθέσια έκδοση Double Cab. 

Best of internet