Πού βρίσκονται τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πού βρίσκονται τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη; (video)
Ανακαλύπτουμε για εσάς τους παγκόσμιους προορισμούς, των οποίων οι δρόμοι είναι μια διαρκής πασαρέλα των καλύτερων αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί.

Αγώνες και διεθνείς εκθέσεις πραγματοποιούνται συνεχώς και μπορούν να καλύψουν εν μέρει την ανάγκη και το πάθος μας για μια γνωριμία με τα κορυφαία δείγματα της τεχνολογίας του αυτοκινήτου.

Από την άλλη πλευρά και στις δύο αυτές περιπτώσεις η επαφή μας μαζί τους δεν είναι άμεση, «ζωντανή», στο δρόμο. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μα να συνδυάσουμε τη χαρά του ταξιδιού και της περιήγησης, με το πολύ συγκεκριμένο ζητούμενό μας, το πάθος μας για το αυτοκίνητο.

Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά από τη χώρα μας, που συνδυάζουν εκτός όλων των άλλων και τη χαρά της παρατήρησης των κορυφαίων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους τους. Πόλεις με τεράστια αναλογία supersport και πολυτελών μοντέλων σε σχέση με το σύνολο των αυτοκινήτων που, κυρίως σε συγκεκριμένες περιοχές τους, αποτελούν ένα μοναδικό θέαμα.

Λονδίνο, Ενωμένο Βασίλειο

Μια από τις πόλεις που πρέπει κανείς να βάλει ως στόχο να επισκεφτεί έστω και μια φορά στη ζωή του, αν και μια μόνο δεν αρκεί. Όχι για τα αυτοκίνητα, φυσικά, αλλά και γι’ αυτό φροντίζουν οι… Άραβες. Διαθέτοντας το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, στο Σίτι, το Λονδίνο με τον ερχομό της άνοιξης και ολόκληρο το καλοκαίρι κατακλύζεται από κροίσους της Μέσης Ανατολής που μαζί τους φέρνουν έναν τεράστιο στόλο πολυτελών και supersport μοντέλων ο καθένας. Πολλά από αυτά είναι τόσο ακραία και κιτς, που από μόνα τους αποτελούν αξιοθέατα. Στην περιοχή του Νάιτσμπριτζ και φυσικά πέριξ του πολυκαταστήματος Harrod’s, θα βρεθείτε στη «φωλιά» των πιο σπάνιων, ακριβών και παράδοξων αυτοκινήτων του πλανήτη.

Μόντε Κάρλο, Μονακό

Ως φορολογικός παράδεισος αλλά και ένα πανέμορφο λιμάνι, το Μόντε Κάρλο, η πρωτεύουσα του μικρού κρατιδίου του Μονακό, εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια αποτελεί πόλο έλξης πάμπλουτων κατοίκων της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ελίτ. Στο περίφημο καζίνο της πόλης και στο γειτονικό Café de Paris, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει να παρελαύνουν όλα τα μοντέλα Ferrari, Porsche και Lamborghini, παλιά και νέα, μαζί με πολυτελείς λιμουζίνες της Rolls και της Bentley, κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που τα περισσότερα video των youtubers από νέα μοντέλα supercar έχουν ως τόπο «παραγωγής» το Μόντε Κάρλο.

Μπέβερλι Χιλς, ΗΠΑ

Πολύ κοντά στη Μέκκα του παγκόσμιου κινηματογράφου, το Χόλιγουντ, το Μπέβερλι Χιλς είναι μια πόλη – προάστιο που συγκεντρώνει τους περισσότερους διάσημους κατοίκους των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η συσσώρευση τεράστιου πλούτου και η συχνή θέα υπέρ αυτοκινήτων πάνε μαζί. Στη διάσημη οδό Rodeo Drive μπορεί κανείς να δει καθημερινά, εκτός από τα πλέον ακριβά καταστήματα στον πλανήτη, διάσημα supercars όπως Ferrari, Lamborghini, Bugatti και Maserati, έως λιγότερο γνωστά, όπως Koennisegg, Pagani, Zenvo και Hennessey. Καθώς με τα αμερικανικά μέτρα το Μπέβερλι Χιλς των περίπου 40.000 κατοίκων θεωρείται κωμόπολη, οι δρόμοι γύρω του είναι ιδανικοί για να βολτάρει κανείς και ο καιρός ένα μόνιμο καλοκαίρι, τα supercars βρίσκονται παντού, όλες τις ώρες της ημέρας. Έτσι, μαζί με το Μόντε Κάρλο, είναι οι πιο εύκολοι προορισμοί για να θαυμάζει κανείς τα αυτοκίνητα των ονείρων του.

Μαρανέλο, Ιταλία

Η κωμόπολη - έδρα της Ferrari αποτελεί έναν «ιερό» τόπο για τους λάτρεις των supercars. Εδώ, ο Έντζο Φερράρι έστησε πριν 77 χρόνια τη βιομηχανία του η οποία, παρά τον ειδικό χαρακτήρα των αυτοκινήτων που κατασκεύασε, είναι σήμερα η πιο γνωστή και φημισμένη μάρκα σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την γειτονική Μόντενα επίσης, ξεκίνησαν τα εργοστάσια των Pagani, Lamborghini, DeTomaso και Maserati, καθιστώντας την μικρή πόλη των 180.000 κατοίκων με τον αναγεννησιακό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τη γενέτειρα, χωρίς ίχνος υπερβολής, των σύγχρονων supercars. Πέρα από μια επίσκεψη στο μουσείο της Ferrari, στο εργοστάσιο και στο restaurant Cavallino, το οποίο έως και το 1985 ανήκε στον Έντζο Φερράρι, μπορείτε επίσης να έχετε το Μαρανέλο και τη Μόντενα ως ορμητήριο για επίσκεψη στην Μπολόνια και στην πανέμορφη Φλωρεντία, ή το αντίθετο.

Ντουμπάι, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εξελιχθεί σε μια από τις πλέον πλούσιες χώρες του κόσμου χάρη στο πετρέλαιο και οι γηγενείς κάτοικοι –γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι μετανάστες- διαθέτουν ασύλληπτες περιουσίες. Τι πιο λογικό λοιπόν, από το να επενδύουν τα χρήματά τους σε supercars, των οποίων το πλήθος και ο βαθμός εξατομίκευσης πραγματικά σε αφήνει άναυδο. Το Ντουμπάι, η πολυπληθέστερη και περισσότερο ανεπτυγμένη πόλη στα Εμιράτα, όπου ακόμα και η αστυνομία διαθέτει πλειάδα από υπέρ αυτοκίνητα για τις περιπολίες της, έχει να επιδείξει το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa των 829,8 μέτρων και τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Το καλύτερο σημείο «παρατήρησης» είναι κοντά στα πεντάστερα ξενοδοχεία της πόλης και τη νύχτα, στα πιο διάσημα club.

Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Το υπέροχο αυτό λιμάνι της Κίνας που μέχρι το 1997 αποτελούσε βρετανική αποικία και σήμερα απολαμβάνει διοικητική και οικονομική αυτονομία, είναι το οικονομικό κέντρο της Ασίας. Ως τέτοιο, έλκει εδώ και δεκαετίες τα ισχυρότερα οικονομικά στρώματα μιας τεράστιας περιοχής. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που διαθέτει τη μεγαλύτερη αναλογία σε πολυτελή αυτοκίνητα και supercars ανά κάτοικο, από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Ωστόσο, λόγω της ασφυκτικής κυκλοφοριακής καθημερινότητας, τα περισσότερα από αυτά μένουν στα γκαράζ, έως… την Κυριακή το πρωί. Τότε είναι που μεγάλες παρέες από ιδιοκτήτες supercar εκμεταλλεύονται τη ραστώνη της ημέρας και ξεχύνονται κατά δεκάδες στους δρόμους της πόλης και των πέριξ περιοχών –πολλές φορές έως βαθιά στην Κινέζικη επικράτεια, προς αναζήτηση ελεύθερων διαδρομών.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το «μεγάλο μήλο», η πόλη των απίθανων ευκαιριών και ίσως η πιο εμβληματική μητρόπολη της παγκόσμιας κοινότητας, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τεράστιο αριθμό κορυφαίων αυτοκινήτων στους δρόμους της. Προσοχή όμως: εδώ, τα supercars είναι μικρό κλάσμα εμπρός στο σύνολο και έτσι συνήθως τα συναντάς σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές σε μεγάλους αριθμούς. Το Μανχάταν είναι ένα από αυτά, όπως επίσης η περιοχή της Τραϊμπέκα και το Σόχο. Στη Γουόλ Στριτ και στην ευρύτερη περιοχή της, θα βρείτε εξαιρετικά καφέ όπως τα Gregory's Coffee, La Colombe Torrefaction και R&R Coffee για να σταθείτε και να απολαύσετε το πέρασμα κάποιων από τα ακριβότερα και πιο σπάνια αυτοκίνητα της πόλης.

Μόσχα, Ρωσία

Την ιστορική ρωσική πρωτεύουσα δεν θα την επισκεφτεί κανείς μόνο για να δει supercars, καθώς διαθέτει υπέροχα μνημεία, κτίρια και σημεία ενδιαφέροντος ικανά να σε απασχολούν ολημερίς για εβδομάδες. Ωστόσο, εκεί που κάποτε το μάτι σου χόρταινε Lada, είναι εντυπωσιακό πως, ειδικά μετά το 2005, η πόλη γέμισε πανάκριβα σπορ και πολυτελή αυτοκίνητα, ξεπερνώντας σε ποσοστό ανά κυκλοφορούντα αυτοκίνητα ακόμα και πολύ πλούσιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έτσι, γύρω από το Κρεμλίνο και στο κέντρο της πόλης με τα πανάκριβα ξενοδοχεία The Ritz-Carlton και Ararat Park Hyatt θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εκατοντάδες λιμουζίνες και supercars να περνούν από εμπρός σας. Επίσης, στα πιο ακριβά εστιατόρια, όπως τα Turandot και Mario, θα συναντήσετε όλη την ρωσική ολιγαρχία με ανάλογα, φυσικά, οχήματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!