Ποιο είναι το ιδανικό εκτός δρόμου παιχνίδι; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ποιο είναι το ιδανικό εκτός δρόμου παιχνίδι; (video)
Το νέο Yamaha YXZ1000R SS είναι ένα ATV που με το χαμηλό του βάρος και τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.000 κ.εκ. απογειώνει την εκτός δρόμου διασκέδαση.

Τα διθέσια, τετράτροχα ATV ξεκίνησαν την καριέρα τους ως τα ιδανικά μεταφορικά μέσα για τους αγρότες με μεγάλες ιδιοκτησίες και σταδιακά εξελίχθηκαν σε μια αυτόνομη κατηγορία σπορ οχημάτων εκτός δρόμου, που ονομάζεται Side by Side.

Η Yamaha, χρησιμοποιώντας τον εξαιρετικά ροπάτο και δυνατό τρικύλινδρο κινητήρα της του λίτρου, παρουσίασε πέρυσι το YXZ1000R ως το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της, με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και φυσικά κατ’ επιλογή τετρακίνηση με μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Φέτος ήρθε το μοντέλο SS να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, κυρίως με την ενσωμάτωση ενός νέου κιβωτίου ταχυτήτων, μοναδικού στην κατηγορία, που διαθέτει αυτόματο συμπλέκτη και σειριακή λειτουργία για αστραπιαίες αλλαγές ταχυτήτων, μέσω paddles στο τιμόνι.

Επιπρόσθετα, η ιαπωνική εταιρεία έχει ενσωματώσει στο νέο μοντέλο και launch control, για εντυπωσιακά γρήγορες εκκινήσεις μόνο με το πάτημα ενός διακόπτη.

Με βάρος 650 κιλά, αγωνιστικές αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια και περίπου 100 ίππους ισχύος να φτάνουν στους τροχούς, το YXZ1000R SS είναι το απόλυτο όπλο για να κινηθεί κανείς ταχύτατα σε κάθε είδους έδαφος, ιδανική βάση για αγώνες και βέβαια ελιξίριο νεότητας για κάθε απαιτητικό οδηγό.

Το νέο μοντέλο SS θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο του έτους, με κόστος περίπου 20.000$ στις ΗΠΑ. Μόνο προσιτό δεν το λες, ωστόσο η πολύ υψηλή τεχνολογία και η κορυφαία του απόδοση είναι τα στοιχεία που δικαιολογούν αυτά που ζητά η Yamaha. Δείτε το σχετικό video και σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!