Πολύ θα θέλαμε ένα τέτοιο Mini

Γιώργος Βαρίνος
Πολύ θα θέλαμε ένα τέτοιο Mini
Το Mini Clubman All4 Scrambler Concept είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση της Mini Ιταλίας για ένα πρακτικό αυτοκίνητο παντός δρόμου και καιρού.

Η πιο πρακτική και ιδιαίτερη πρόταση στη γκάμα των Mini είναι σίγουρα η Clubman με τις… 6 πόρτες της και τους μεγάλους χώρους, που μετατρέπουν το μικρό σπορ αυτοκίνητο σε οικογενειακό θησαυρό.

Με βάση την τερακίνητη εκδοχή του μοντέλου που παρουσιάστηκε μόλις πριν λίγο καιρό και έμπνευση από το μακρινό εξάδελφο με τους δύο τροχούς, την BMW R nineT Scrambler, η Mini Ιταλίας δημιούργησε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που συνδυάζει την ικανότητα κίνησης επί παντός εδάφους, με την πρακτικότητα ενός μικρού station.

Αισθητικά, το Clubman All4 Scrambler Concept δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις δυνατότητές του. Οι μεγάλοι τροχοί με τα εκτός δρόμου ελαστικά, οι έξτρα προβολείς εμπρός, η σχάρα οροφής και τα πλαστικά προστατευτικά σε προφυλακτήρες, θόλους και μαρσπιέ, συμπληρώνουν την αύξηση της απόστασης από το έδαφος που «φωνάζει» από μακριά πως αυτό το Mini είναι πλασμένο για συναρπαστικές εκτός δρόμου διαδρομές.

Στο εσωτερικό οι δερμάτινες επενδύσεις Nappa και Alcantara στο χρώμα της άμμου ενισχύουν την αίσθηση περιπέτειας του μοντέλου, ενώ το γκρι χρώμα του αμαξώματος έρχεται να ενισχύσει τον ειδικό του χαρακτήρα.

Σε μια περίοδο όπου τα SUV μοντέλα κερδίζουν ολοένα έδαφος σε πωλήσεις και κυριολεκτικά έχουν αλώσει την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά, ένα τέτοιο Clubman φαντάζει ιδανικό στην γκάμα της Mini. Φυσικά υπάρχει και το Mini Countryman, που όμως έχει το ρόλο του αμιγούς SUV, ενώ ταυτόχρονα, ένα crossover μοντέλο δεν είναι αρκετό για καμία εταιρεία πλέον. Γιατί λοιπόν να είναι για τη Mini;

Η εταιρεία, προφανώς θέλοντας να κρατήσει εστιασμένο το ενδιαφέρον του κοινού στην εμφάνιση του νέου της πρωτοτύπου δεν δίνει στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά του Scrambler, ωστόσο είναι προφανές ότι αυτό βασίζεται στην έκδοση S με το δίλιτρο κινητήρα βενζίνης των 190 ίππων.

To Mini Clubman All4 Scrambler Concept παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο, που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου 2016. Ελπίζουμε η αντίδραση του κοινού να είναι τέτοια, που θα δώσει το μήνυμα στη Mini να προχωρήσει στην παραγωγή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!