Αλόνσο: «Τα μονοθέσια του 2017 θα κρίνουν το μέλλον μου»

Αλόνσο: «Τα μονοθέσια του 2017 θα κρίνουν το μέλλον μου»

Αλόνσο: «Τα μονοθέσια του 2017 θα κρίνουν το μέλλον μου»

Στο μέλλον του αναφέρθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τόνισε ότι από τα μονοθέσια του 2017 και το κατά πόσο θα είναι ελκυστικά θα εξαρτηθεί το μέλλον του στη Formula1.

Ένα χρόνο ακόμα έχει συμβόλαιο ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είναι ο μοναδικός σίγουρος για την επόμενη χρονιά από τους πιο... παλιούς της Formula1. Ωστόσο, ο Ισπανός θα σκεφτεί αν θα συνεχίσει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μετά το 2017.

Για την ακρίβεια, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, το μέλλον του θα κριθεί από τα μονοθέσια της επόμενης χρονιάς και το κατά πόσο θα είναι αυτά ελκυστικά στους πιλότους του σπορ. «Είναι μία σημαντική σεζόν για τη McLaren, γι' αυτό το πρότζεκτ και νομίζω επίσης για τη Formula1 επειδή τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν πολλά αρνητικά.

Αλλάξαμε τους κινητήρες, αλλάξαμε τις τηλεοπτικές συμφωνίες και υπάρχουν λιγότεροι θεατές. Έχουμε λιγότερο ήχο από τα μονοθέσια. Οπότε υπάρχουν πολλά αρνητικά. Η επόμενη χρονιά πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντική για το άθλημα. Δε διαφέρει αυτό στην περίπτωσή μου.

Έχω και την επόμενη χρονιά συμβόλαιο με τη McLaren και θα περιμένουμε να δούμε την αίσθηση των μονοθεσίων, το πόσο ελκυστικά θα είναι από πλευράς οδηγού και μετά θα πάρουμε απόφαση για το μέλλον μου, αν θα μείνω ή αν θα κοιτάξω κάποια άλλη πρόκληση.

Δεν είναι εύκολο. Είναι μία formula που έχει να κάνει με τη διαχείριση των πάντων στο μονοθέσιο. Δεν έχει να κάνει με την πίεση ή με το ταλέντο. Πρέπει να διαχειριστείς τις μπαταρίες, τα ελαστικά, τα καύσιμα τον ρυθμό του αγώνα», ανέφερε ο Ισπανός, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο τίτλους στην καριέρα του.

Best of internet