Οι 7 καλύτερες διαδρομές για το καλοκαίρι στην Αθήνα (pics)

Gazzetta team
Οι 7 καλύτερες διαδρομές για το καλοκαίρι στην Αθήνα (pics)
Αυτή η εποχή είναι πάντα καλύτερη σε νησί. Για εκείνους που δεν μπορούν να φύγουν άμεσα από την πόλη, όμως, το SEAT Leon έχει τη λύση.

Έφτασε πάλι αυτή η περίοδος που ανυπομονούμε να φορτώσουμε το αμάξι, να βάλουμε στο τέρμα τη μουσική και να πάμε διακοπές. Έλα όμως που τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα θέλουμε.

Και επειδή εμείς δεν είμαστε από εκείνους που έχουν σπίτι στη Μύκονο ή καλούς φίλους στην Τζια και προβλέπεται να μείνουμε Αθήνα το επόμενο διάστημα, επιβάλλεται να βρούμε λύσεις για να περάσουμε καλά. Δεν είναι ώρα τώρα να κλειστούμε μέσα στο σπίτι.

Ευτυχώς, έχουμε το SEAT Leon στην παρέα. Ένα αυτοκίνητο που εμπνέει σιγουριά, παρέχει ασφάλεια, είναι τελευταίας τεχνολογίας και (το κυριότερο) μας αρέσει. Όσο για τις διαδρομές; Υπάρχουν πολλές εδώ τριγύρω για να απολαύσουμε την οδήγηση, να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε.

Παίρνουμε λοιπόν το SEAT Leon και ανακαλύπτουμε τις διαδρομές που αφήνουν – ακόμη και στην Αθήνα – το καλοκαίρι να μπαίνει με φόρα από τα παράθυρα. Ποιητικό.

Ποιο Miami;

Η παραλιακή είναι από τις ομορφότερους δρόμους στην Αθήνα για να κάνεις τη βόλτα σου – αρκεί φυσικά, να μην έχει κίνηση. Λίγο η θάλασσα, λίγο τα δέντρα (πού και πού θα δεις και φοινικόδεντρα), λίγο ο ήλιος που μπαίνει από την ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή του SEAT Leon και σε «αναγκάζει» να φορέσεις το γυαλί, νιώθεις ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχεις ανάγκη από πλοία και αεροπλάνα.

Ανοίγεις τα παράθυρα, χαζεύεις τον κόσμο που τρώει το παγωτό και πίνει καφέ ενώ περπατάει και χαλαρώνεις αυτομάτως! Παραλιακή και Ιούνιος, λοιπόν, πάνε μαζί και η βόλτα με το αμάξι στην Ποσειδώνος είναι υποχρεωτική, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου (εντάξει, στην περίπτωση που έχεις να πας στον Διόνυσο, σου επιτρέπουμε μην περάσεις από εδώ).

Από... οπουδήποτε προς Σούνιο!

Τερματίζεις την Παραλιακή προς Γλυφάδα και το σκηνικό έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει. Έχεις και το κορίτσι σου αγκαλιά (ή το αγόρι σου) και όλα κυλούν όπως πρέπει. Περνάς από Βουλιαγμένη και σιγά σιγά φτάνεις στα Λιμανάκια. Κάθε στροφή κι ένας μέρος να σταματήσεις να απολαύσεις τη θέα (μην το κάνεις). Οι παραλίες πάντως σε περιμένουν η μία μετά την άλλη να τις ανακαλύψεις. Γιατί όχι;

Αν πάλι είσαι από τους τύπους που δεν του αρέσουν οι στάσεις, τότε κανένα πρόβλημα. Η διαδρομή είναι ιδανική για να αφήσεις το άγχος και τα προβλήματα πίσω σου και να ταξιδέψεις. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι στροφές βέβαια θέλουν προσοχή. Πάλι καλά που το SEAT Leon έχει σύστημα υποβοήθησης λωρίδας. Και να ξεφύγεις λίγο, το Leon είναι εκεί για να σε επαναφέρει σε «τάξη».

Βόλτα στα Β.Π.

Στα Βόρεια Προάστια πήγαμε; Δεν πήγαμε. Το πράσινο προσφέρει μια πολύτιμη ανάσα δροσιάς μέσα στο καλοκαίρι – κλισέ αλλά έτσι είναι – και η βόλτα προς τα πάνω μοιάζει σαν καλή λύση, ειδικά τις ημέρες του καύσωνα. Παίρνουμε το Leon, λοιπόν, και «ανεβαίνουμε» την Κηφισίας με προορισμό το Μαρούσι, την Πεύκη και την Κηφισιά για να δοκιμάσουμε κάποια από τα αμέτρητα στέκια για καφέ και φαγητό και να δώσουμε στη μέρα μας τη χλιδή που της αρμόζει.

Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν αγαπάμε το Κέντρο, από τη στιγμή που απομακρύνεσαι από αυτό, ακόμα και η Κηφισίας μοιάζει διαφορετική. Η θερμοκρασία πέφτει (έστω και λίγο), το αεράκι δυναμώνει και τα στενά έχουν αυτή τη διαφορετική ησυχία που αναζητάμε.

Επειδή βρισκόμαστε όμως ακόμα μέσα στην Αθήνα, το παρκάρισμα δεν το λες και εύκολη υπόθεση. Η εμπρόσθια και οπίσθια υποβοήθηση στάθμευσης του SEAT Leon θα σου «λύσει» τα χέρια και θα σε βοηθήσει να παρκάρεις ακόμα κι εκεί που πιστεύεις πως δεν χωράς.

Need for speed, Athens edition

Δεν υπάρχει άλλη – χωρίς διόδια – διαδρομή στην Αττική που να θυμίζει τόσο πολύ πίστα από video game όσο η λεωφόρος Αλίμου-Κατεχάκη. Οδόστρωμα σε εξαιρετική κατάσταση (τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα) τρεις λωρίδες, άριστος φωτισμός σε όλο το μήκος της, η κατάφυτη πλαγιά του Υμηττού στο σκηνικό και η πυκνή βλάστηση να φτάνει ως τις προστατευτικές μπάρες. Θέλετε κάτι άλλο;

Η αίσθηση είναι αξεπέραστη και η διαδρομή απολαυστική, ειδικά αν μιλάμε για τις νυχτερινές ώρες – μετά τα μεσάνυχτα, όταν το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι τα μάτια σου ανοιχτά και τα φώτα LED του Leon αναμμένα! Ευτυχώς για εσένα τα συγκεκριμένα φώτα επιβαρύνουν ελάχιστα τα μάτια, ενώ οι έξυπνοι αισθητήρες δεν σας αφήνουν να «τυφλώσετε» τα οχήματα που έρχονται στην αντίθεση κατεύθυνση Οι ευθείες και οι μεγάλες στροφές διαρκούν περίπου 6 χιλιόμετρα και είναι ιδανικές για να απολαύσει κανείς την ταχύτητα και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του SEAT Leon, ενώ τα σπορ καθίσματα, που προσφέρουν στήριξη στο πλάι και το σώμα, σου δημιουργούν μία ακόμα μεγαλύτερη «Need for Speed» αίσθηση. Δοκιμάστε το!

«Πράσινο» για τη λίμνη του Μαραθώνα

Καλές οι βόλτες στην παραλία, αλλά δεν είναι η μόνη καλοκαιρινή επιλογή αν θες να ξεφύγεις. Σας γράψαμε ήδη για τη βόλτα από την Κηφισίας, αλλά οι τύποι που έχουν περισσότερο χρόνο και όρεξη αξίζει να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Κι όταν λέμε «παραπέρα» εννοούμε να φτάσουν μέχρι τη Λίμνη του Μαραθώνα.

Μαζεύεις την παρέα σου, παίρνεις όλα τα απαραίτητα για μία μονοήμερη - εφόσον πας μέχρι την λίμνη του Μαραθώνα να μην το κάνεις μονοήμερη; - και είσαι έτοιμος. Η ευρυχωρία του Leon είναι τέτοια (1470 λίτρα στην έκδοση ST), που όσα κι αν είναι τα «απαραίτητα» δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Η οδήγηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι σίγουρα απαιτητική, καθώς οι στροφές είναι πολλές, ωστόσο η διαδρομή όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο της Αθήνας όλο και... πρασινίζει, ενώ όταν φτάνουμε στο τέλος της μπορούμε να πιούμε και τον καφέ μας δίπλα στο φράγμα.

15 Αυγούστου – Πανεπιστημίου/Σταδίου/Ακαδημίας

Κάνε την θλίψη... συναρπαστική! Σίγουρα – πιο σίγουρα δεν γίνεται – το να είσαι 15 Αυγούστου στην Αθήνα δεν είναι ωραίο. Βράζει ο τόπος, τα μαγαζιά είναι κλειστά, βράζει ο τόπος και οι δρόμοι είναι άδειοι. Ότι βράζει ο τόπος το είπαμε; Το (προ)τελευταίο βέβαια είναι το μυστικό για να απολαύσεις την πιο υπέροχη κρυφή – φανερή διαδρομή της Αθήνας.

Τρεις από τους πιο κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και δεν υπάρχει ψυχή. Εσύ και η θλίψη σου! Κι όμως αν την ξεπεράσεις, θα γίνεις μάρτυρας ενός θεάματος που όμοιό του δεν υπάρχει. Πανεπιστημίου/ Σταδίου/Ακαδημίας, εσύ το SEAT Leon σου και τα 9 (εννέα!) ηχεία και ένα subwoofer για μια αξέχαστη βόλτα. Και ανάποδα στην Πανεπιστημίου να πας, δεν θα το μάθει ποτέ κανείς.

Βουνό ή θάλασσα;

Είναι μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και είναι μια όαση. Ναι, όαση. Δροσιά, άπλετος χώρος για να παίξεις μπάλα, να κάνεις ποδήλατο, να κάνεις πικ νικ και να τραβήξεις τις καλύτερες φωτογραφίες της Αθήνας για το Instagram ή για το αρχείο σου. Δεν θα περάσεις όμως μόνο εσύ καλά. Αν έχεις σκύλο θα λατρέψει κι αυτός την εξοχή και την ευκαιρία να τρέξει ελεύθερος στην φύση. Ο επιπλέον χώρος μέσω ενός διπλού πατώματος στον χώρο αποσκευών του SEAT Leon κάνει την μεταφορά του πιο πιστού σου φίλου παιχνιδάκι.

Μιλάμε ασφαλώς για το Αισθητικό Δάσος. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Υμηττού, ακριβώς «επάνω» από την Πανεπιστημιούπολη Αθηνών και τους δήμους Καισαριανής και Βύρωνα.

Η συνολική έκταση του δάσους είναι 4.460 στρέμματα και είναι σίγουρο ότι η οδήγηση με το SEAT Leon εδώ, με πιάτο όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, θα σου μείνει αξέχαστη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!