Ξεχάστε το Ka, υποδεχτείτε το Ford Ka+ (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ξεχάστε το Ka, υποδεχτείτε το Ford Ka+ (video)
Τίποτα δεν μένει ίδιο στο μικρότερο μοντέλο της Ford, που πλέον δεν θα βασίζεται στο Fiat 500 και θα έχει αποκλειστικά πεντάθυρο αμάξωμα.

Ξεχάστε το τρίθυρο KA και υποδεχτείτε το πεντάθυρο KA +, που έρχεται από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Ινδία αλλά με πολλές βελτιώσεις και διαφοροποιήσεις, ώστε να ταιριάζει στις συνθήκες της Ευρώπης και τα γούστα των οδηγών της. Ποιο χαμηλό από το μοντέλο που βασίζεται, το Figo, με νέο εμπρός υποπλαίσιο, σύστημα διεύθυνσης, αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές, θα διαθέτει επίσης νέες βάσεις του κινητήρα και μια διάταξη ημι-άκαμπτου άξονα πίσω με στόχο την κορυφαία για την κατηγορία οδική συμπεριφορά.

Στόχος της Ford με το ΚΑ + είναι να προσφέρει ένα «ευέλικτο, διασκεδαστικό στην οδήγηση και από τα πλέον άνετα», μικρό αυτοκίνητο, με έμφαση επίσης στην πρακτικότητα σε. Ελαφρώς μικρότερο από το Fiesta, αλλά 29 χιλιοστά ψηλότερο, το KA + έχει μεγάλη χωρητικότητα αποσκευών 270 λίτρων που μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Επιπλέον, διαθέτει 21 αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό για τη φιλοξενία όλων των μικρών αντικειμένων των επιβατών.

Για την Ευρώπη χρησιμοποιείται ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.2 λίτρων με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρου VVT και ισχύ 70 και 85 ίππων και θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 5 λίτρα / 100 km, με εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ.

Σε κάποιες αγορές, η 85 ίππων έκδοση του κινητήρα θα διατίθεται με μια τροποποιημένη έκδοση του πεντατάχυτου κιβωτίου, που θα διαθέτει μακρύτερες σχέσεις για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 στα 110 γρ./χλμ.

Όλες οι εκδόσεις του KA + θα έχουν εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, έξι αερόσακους, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ESP με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα και περιοριστή ταχύτητας. H έκδοση των 85 θα διατίθεται με δερμάτινο τιμόνι, cruise control, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Το μοντέλο ξεκινά την πορεία του στις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο, με τιμές από 9.990€ στη Γερμανία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!