Toyota, η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου

Γιώργος Βαρίνος
Toyota, η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου
Συνηθισμένη να βρίσκεται στην κορυφή, η Toyota παραμένει και για το 2016 η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτων, σύμφωνα με την αποτίμηση της Global BrandZ.

Για μια ακόμα χρονιά, την 9η από τις 11 που η έρευνα βρίσκεται σε ισχύ, η Toyota αποτιμάται ως η πιο πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η έρευνα για τις 100 πολυτιμότερες μάρκες στον κόσμο, που διεξάγεται κάθε χρόνο από την Global BrandZ ανέδειξε τις 10 πολυτιμότερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, στις οποίες ηγέτης είναι η Toyota. Σύμφωνα με τον Πίτερ Γουόλς, διευθυντή του οργανισμού, η ιαπωνική εταιρεία παραμένει στην κορυφή τόσο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών της, όσο και την τεχνολογία.

Μια ακόμα είδηση όμως από την έρευνα αυτή, αφορά την άνοδο της Tesla στη 10η θέση της κατάταξης, που δείχνει πως οι αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την απότομη αναρρίχηση μέχρι πρότινος «περιθωριακών» κατασκευαστών και μικρών εταιρειών. Οι οποίες, αποτελούν μια μελλοντική απειλή για το κατεστημένο.

Κλασικά για την κατάταξη των πιο πολύτιμων μαρκών αυτοκινήτου, στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται οι γερμανικές BMW και Mercedes αντίστοιχα, ενώ Honda και Ford κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Αναφορικά με την έρευνα, αυτή συνδυάζει στοιχεία από συνεντεύξεις με 2.000.000 περίπου καταναλωτές, σε συνδυασμό με οικονομικά και εταιρικά στοιχεία που αντλούνται από τους οργανισμούς Bloomberg και Kantar. Έτσι, συνδυάζεται η πραγματικά αξία των εταιρειών με αυτή που έχουν ως αντίληψη οι πελάτες τους, κάτι που ίσως αποτελεί και το πιο σημαντικό στοιχείο επιτυχίας μιας εταιρείας.

«Από τις απαντήσεις των καταναλωτών, φαίνεται ότι η Toyota έχει πολύ υψηλή αξία στη συνείδησή τους και την θεωρούν μάλιστα εξαιρετικά καινοτόμα», αναφέρει σχετικά ο Πίτερ Γουόλς, διευθυντής του οργανισμού Global BrandZ, αναφορικά με την διάκριση του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Οι 10 πιο πολύτιμες μάρκες αυτοκινήτου (αξία σε δις. δολάρια)

1. Toyota ($29.5)

2. BMW ($26.8)

3. Mercedes-Benz ($22.7)

4. Honda ($13.2)

5. Ford ($13.1)

6. Nissan ($11.5)

7. Audi ($9.5)

8. Land Rover ($4.7)

9. Porsche ($4.4)

10. Tesla ($4.4)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!