Βλέπει κορυφή!

Πέτρος Πιτσίνης
Βλέπει κορυφή!
Το Peugeot 208 στην ανανεωμένη εκδοχή του έχει όλα τα φόντα για να γίνει... πρωταθλητής και να συνεχίσει την καλή παράδοση της εταιρείας στην κατηγορία, με τον κινητήρα 1.2 PureTech των 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο να του ταιριάζουν γάντι.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Peugeot 208 έχουν πουληθεί από το 2012, οπότε λανσαρίστηκε το δημοφιλές σούπερ μίνι στην αγορά. Φτάνοντας πλέον στον μέσο του κύκλου ζωής του, η Peugeot αποφάσισε να το υποβάλλει σε ένα διακριτικό λίφτινγκ και να το εφοδιάσει με σύγχρονους κινητήρες που καλύπτουν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6. Τα σημεία που δέχτηκαν τις οπτικές αναβαθμίσεις είναι τα... αναμενόμενα, δηλαδή τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, οι προφυλακτήρες και η εμπρός μάσκα. Ο έτσι και αλλιώς σύγχρονος σχεδιασμός του 208 έγινε ακόμη πιο φρέσκος, οπότε οι αλλαγές δεν αλλοίωσαν την εικόνα του κι απλά την τόνωσαν όσο έπρεπε. Νέας σχεδίασης είναι και τα φώτα ημέρας εμπρός, με τα φωτιστικά σώματα πίσω να έχουν τρισδιάστατη εικόνα και βέβαια, δεν λείπουν από το μενού τα νέα διαθέσιμα χρώματα προς επιλογή.
Μέσα στην καμπίνα του 208 επικρατεί τάξη και αρμονία, με καθαρές επιφάνειες και καλή εργονομία. Το γνωστό πλέον iCockpit θέλει τον πίνακα οργάνων σε πιο ψηλή θέση, με αποτέλεσμα οι ενδείξεις αυτού να φαίνονται πάνω από το τιμόνι, κι όχι μέσα από αυτό. Το τελευταίο, έχει πολύ μικρή διάμετρο και είναι... Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!