Ποιο είναι το νέο επίτευγμα του Χάμιλτον; (video)

Ποιο είναι το νέο επίτευγμα του Χάμιλτον; (video)

Ποιο είναι το νέο επίτευγμα του Χάμιλτον; (video)

Μετά το Μονακό, ο Βρετανός πιλότος ταύτισε τις νίκες του με τον αριθμό συμμετοχής του, το #44, όντας μάλιστα στην τρίτη θέση των πολυνικών της F1 όλων των εποχών.

Ο Χάμιλτον έχει ήδη περάσει το hall of fame των μεγαλύτερων πιλότων της F1. Ο 31 ετών σήμερα οδηγός της Mercedes AMG – Petronas ήταν ο μικρότερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής πίσω στο 2008, όταν με την ομάδα της McLaren κατέκτησε την κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ως ο πρώτος μη λευκός οδηγός στην ιστορία της F1, ο Χάμιλτον τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ήταν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αυτό που τον οδήγησε στην κορυφή. Η μικροαστική του οικογένεια δεν είχε τα μέσα να τον στηρίξει, αλλά οι επιδόσεις του από την εποχή της συμμετοχής του ακόμα σε αγώνες καρτ, τράβηξαν την προσοχή του Ρον Ντένις, του αφεντικού της McLaren που χρηματοδότησε την αγωνιστική εμπλοκή του Χάμιλτον.

Η συνέχεια, δεν μπορούσε να τον έχει δικαιώσει περισσότερο. Δύο ακόμα πρωταθλήματα, αυτή τη φορά με την ομάδα της Mercedes AMG Petronas ήρθαν το 2014 και το 2015 για να αποδείξουν ότι ο μικρός μιγάδας δεν ήταν διάττων αστέρας, αλλά ένας οδηγός που θα σημάδευε την ιστορία της F1.

Στο όμορφο video που δημιούργησε η ομάδα του μετά την πρώτη θέση στο τελευταίο Γκραν Πρι του Μονακό, για να αποδώσει φόρο τιμής στις 44 νίκες του Χάμιλτον, που πλέον συμβαδίζουν με τον αριθμό της συμμετοχής του, ήρθε να προστεθεί και η αναρρίχησή του στο top 3 των νικών, μαζί με τα «ιερά τέρατα» Μίκαελ Σουμάχερ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 91 νίκες και Αλέν Προστ με 51 νίκες.

Με το κίνητρο για νίκες ακόμα έντονο, ο Βρετανός οδηγός έχει το χρόνο να ανέβει ακόμα ψηλότερα στα βάθρα κάθε λογής στατιστικών. Ήδη είναι τρίτος σε pole positions (52) πίσω από τους Σένα και Σουμάχερ, με πολύ σοβαρές πιθανότητες να τους ξεπεράσει καθώς αυτοί είχαν πετύχει 65 και 68 αντίστοιχα.

Πλέον ο Χάμιλτον ευτύχησε να δει τις νίκες του να συμβαδίζουν με τον αριθμό συμμετοχής του, το #44, που διατήρησε στο μονοθέσιό του παρά τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, που του έδιναν το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον αριθμό #1. Ο ίδιος έχει εξηγήσει ότι το #44 είναι ο αριθμός που είχε όταν ξεκίνησε τους αγώνες, με αυτόν κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα και αυτόν θα θεωρεί πάντα δικό του, τον τυχερό του αριθμό. Όπως φαίνεται, δεν έχει καθόλου άδικο. 

Lewis' Road to #44: how he matched his race number in F1 wins

Best of internet