H Citroen επαναπροσδιορίζει την άνεση μετακίνησης!

Πέτρος Πιτσίνης
H Citroen επαναπροσδιορίζει την άνεση μετακίνησης!
Το Citroen Advanced Comfort είναι ένα «πακέτο» για ταξίδια σε θέση... VIP, με τη Γαλλική φίρμα να μας δίνει αρκετές πληροφορίες για αυτό.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε γράψει για τη «συνταξιοδότηση» της παραδοσιακής υδροπνευματικής ανάρτησης της Citroen, όμως δεν γνωρίζαμε πολλά για τον «αντικαταστάτη» της. Σήμερα αυτό αλλάζει, με τους Γάλλους να μας δίνουν επιπλέον στοιχεία αλλά και επίσημες φωτογραφίες!

Με το Citroen Advanced Comfort έρχεται ένα «πακέτο» άνεσης που περιλαμβάνει ενισχύσεις στο σασί, μαλακότερα καθίσματα από αφρό και ένα νέο σύστημα ανάρτησης. Οι ίδιοι το παρουσιάζουν λέγοντας ότι μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε «μαγικό χαλί» (flying carpet), ενώ έχουν κατοχυρώσει περισσότερες από 30 πατέντες. Η νέα τεχνολογία της ανάρτησης είναι απλούστερη από την παλαιά, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια εξελιγμένη εκδοχή της συμβατικής.

Διαθέτουν αμορτισέρ αλλά και ελατήρια, όμως στο τέλος της διαδρομής τους υπάρχει ένα δευτερεύον υδραυλικό σύστημα που λέγεται progressive hydraulic cushions (προοδευτικά υδραυλικά μαξιλάρια) και προσφέρουν καλύτερο έλεγχο σε ακραίες συνθήκες. Οπότε, οι μηχανικοί της Citroen είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια πιο μαλακή ρύθμιση για τις φυσιολογικές καταστάσεις, όπου το αυτοκίνητο βρίσκεται συνήθως.

Πάντως ακόμη κι έτσι, οι κραδασμοί θα συνεχίσουν να «χτυπάνε» το σασί, οπότε η φίρμα χρησιμοποιεί «δεσίματα» που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ακαμψία κατά 20%. Από εκεί, ο,τι... περισσέψει απορροφάται από τον αφρό στα μαλακά καθίσματα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι από τη στιγμή που το αυτοκίνητο πέσει σε μια λακκούβα, φιλτράρεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ώστε το «τράνταγμα» τα μεταφερθεί όσο το δυνατόν πιο αδύναμο στον τελικό αποδέκτη (επιβάτες)!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!