Κινητήρας της χρονιάς ο 1.2 PureTech της PSA (video)

Γιώργος Βαρίνος
Κινητήρας της χρονιάς ο 1.2 PureTech της PSA (video)
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 PureTech των Peugeot – Citroen κέρδισε την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία κυβισμού του.

Στην 18η διοργάνωση για την βράβευση του «Κινητήρα της Χρονιάς» (Engine of the Year) που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 Turbo PureTech που εξελίχθηκε από τον όμιλο PSA, αναδείχθηκε ως ο «Κινητήρας της Χρονιάς 2016» στην κατηγορία κυβισμού από 1.0 - 1.4 λίτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής επιτροπή δημοσιογράφων που ψηφίζει για την ανάδειξη των κινητήρων της χρονιάς έδωσε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στο γαλλικό σύνολο, το οποίο βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Με 120 πατέντες κατοχυρωμένες για την κατασκευή τους, οι κινητήρες PureTech διασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως 18%, σε σχέση με τους τετρακύλινδρους που αντικατέστησαν.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας χαρακτηρίζεται από την ελαστική και ήσυχη λειτουργία του –ακόμη και στις χαμηλότερες ταχύτητες– και την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του: 130 ίπποι ισχύος με μέγιστη ροπή 230 Nm!

Οι κινητήρες 1.2 PureTech κατασκευάζονται σε εκδόσεις ισχύος 110 ή 130 ίππων και τοποθετούνται σε μοντέλα της μικρής και της μεσαίας κατηγορίας. Το λανσάρισμα έγινε τον Μάρτιο του 2014 με το Peugeot 308, ενώ πλέον κινούν περισσότερα από 60 διαφορετικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του νέου Peugeot 3008 που παρουσιάστηκε διαδικτυακά στις 23 Μαΐου 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!