Πριν τον κανονικό αγώνα, ο online

Πριν τον κανονικό αγώνα, ο online

Πριν τον κανονικό αγώνα, ο online

Μέσω του παιχνιδιού Forza Motorsport 6 για το Xbox One, η Ford δίνει τη δυνατότητα οδήγησης του αγωνιστικού Ford GT στο Λε Μαν.

Για τη Ford, η επιστροφή στον εμβληματικό 24ωρο αγώνα αντοχής του Λε Μαν μετά από 50 χρόνια έχει τεράστια αξία. Κατ’ αρχάς, κυνηγάει τη διάκριση με το νέο αγωνιστικό Ford GT όπως και το 1966, που οι τρεις συμμετοχές της κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Η επιστροφή του μπλε οβάλ πραγματοποιείται πλέον με τέσσερα αυτοκίνητα, της ομάδας Ford Chip Ganassi Racing . Τα δύο από αυτά συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και τα δύο στο αμερικανικό πρωτάθλημα  IMSA WeatherTech SportsCar. Όλα όμως θα βρεθούν στην πίστα του Λε Μαν στη Γαλλία στις 18 Ιουνίου, όπου θα διεκδικήσουν την πρωτιά στην κατηγορία GTE Pro.

Πριν όμως από αυτή τη σημαδιακή ημερομηνία, η Ford θέλησε να εμπλέξει ακόμα πιο δυναμικά τους φίλους της σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» online και δωρεάν το αγωνιστικό της «όπλο» στο παιχνίδι Forza Motorsport 6 και να συμμετέχουν με αυτό στον αγώνα, έστω και εικονικά.

Οι χρήστες του παιχνιδιού θα λάβουν μέσω του Xbox Live message μηνύματα με κωδικούς για τη δωρεάν δυνατότητα λήψης του αυτοκινήτου και της ενσωμάτωσής του στο παιχνίδι.

Στο Forza Motorsport 6 υπάρχει ήδη κατ΄ αποκλειστικότητα η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, στην οποία όπως είναι γνωστό βασίζεται και το αγωνιστικό GT. Έτσι, ακόμα και αν όλα πάνε στραβά στον πραγματικό αγώνα και η Ford δεν καταφέρει να πανηγυρίσει μια ιστορική επάνοδο στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, βασίζεται στους εκατομμύρια χρήστες του Xbox για να πάρει το αίμα της πίσω. 

Best of internet