Μια ανωμαλία στην άσφαλτο «πρόδωσε» τον Σάλομ

Γιώργος Βαρίνος
Μια ανωμαλία στην άσφαλτο «πρόδωσε» τον Σάλομ
Η ομάδα SAG, του πρόωρα χαμένου οδηγού της Moto2 Λούις Σάλομ, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από την τηλεμετρία πριν το ατύχημα.

Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Moto2 στο Γκραν Πρι της Καταλωνίας, στην πίστα της Βαρκελώνης, μια πτώση του Ισπανού αναβάτη Λούις Σάλομ στη 12η στροφή της πίστας ήταν η μοιραία για τη ζωή του.

Η ατυχία του 24χρονου αναβάτη να βρεθεί στην πορεία της μοτοσικλέτας όταν αυτή σταμάτησε στα προστατευτικά της πίστας και να χτυπήσει επάνω της, ήταν η κυρίως αιτία της απώλειας της ζωής του, ωστόσο δεν ήταν και η μόνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την τηλεμετρία της ομάδας SAG, η Kalex του Σάλομ βρέθηκε με το εμπρός ελαστικό σε ανωμαλία της πίστας υπό πλήρη επιβράδυνση, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρόσφυση και να επέλθει η πτώση.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, το «σαμαράκι» στο συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό στους οδηγούς, που συνήθως το προσεγγίζουν έχοντας αφήσει τα φρένα, με αποτέλεσμα η διαδρομή της ανάρτησης να είναι επαρκής για την απορρόφησή του.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, η ταχύτητα του Σάλομ ήταν αρκετά μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να φρενάρει αργότερα και να βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο με την εμπρός ανάρτηση συμπιεσμένη από την επιβράδυνση. Αυτό οδήγησε στην πτώση με τα τραγικά της αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!