Τα μαρτύρια της Porsche Panamera (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τα μαρτύρια της Porsche Panamera (video)
Κάθε καινούριο μοντέλο οφείλει να περάσει ένα εξαντλητικό κύκλο δοκιμών πριν την παραγωγή, πολλές φορές εντελώς ασύμβατο με τον προορισμό του.

Η σπορ λιμουζίνα της Porsche βαίνει αισίως στη δεύτερη γενιά της και εξελίσσεται σε όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία του πλανήτη. Τελευταία της δοκιμασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι χωματόδρομοι της Νότιας Αφρικής, που αποτελέσαν το τελευταίο μάλλον πεδίο ταλαιπωρίας στο δρόμο.

Σίγουρα, χωματόδρομοι με απίστευτες ανωμαλίες και τεράστια ποσότητα σκόνης που μπορεί να εισχωρήσει ακόμα και στα πιο καλά προστατευμένα μέρη του αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνονται στο μενού κίνησης του αυτοκινήτου από τον ιδιοκτήτη του. Το πανάκριβο τετραθέσιο GT προορίζεται να καλύπτει με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα μεγάλες αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο και όχι να παριστάνει το κατσίκι σε μονοπάτια.

Ωστόσο, οι συνθήκες αυτές στις οποίες βρέθηκε η Panamera προσομοιώνουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα οριακής χρήσης, που αποδεικνύονται πολύτιμα για τον έλεγχο της αξιοπιστίας και της αντοχής όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου.

Το ελάχιστο καμουφλάζ του αυτοκινήτου αποκαλύπτει τις νέες δυναμικές γραμμές του, που όμως συνθέτουν ένα σχήμα με τις βασικές αναλογίες της πρώτης γενιάς. Το πλαίσιο MSB του ομίλου VW που χρησιμοποιείται αναμένεται να κρατήσει το βάρος του τεράστιου αμαξώματος που ξεπερνάει τα 5 μέτρα κάτω από τους δύο τόνους, ενώ θα υπάρχει και υβριδική έκδοση πλέον, μαζί με τις συμβατικές.

Κορυφαίες εκδόσεις του μοντέλου θα είναι όπως πάντα η Turbo και η Turbo S, με ισχύ που φημολογείται στους 550 και 600 ίππους αντίστοιχα. Μια νέα γενιά κινητήρων V6 εξελιγμένη από κοινού με την Audi θα κινεί τις μικρότερες εκδόσεις, ενώ πλέον ετοιμάζεται και μια έκδοση αμαξώματος shooting brake. Την Panamera θα την δούμε σε μορφή παραγωγής στην έκθεση του Παρισιού στο τέλος Σεπτεμβρίου ή λίγο πιο νωρίς online.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!