Η Volvo «χτυπάει» BMW M, Audi RS, Mercedes-AMG

Πέτρος Πιτσίνης
Η Volvo «χτυπάει» BMW M, Audi RS, Mercedes-AMG
Με το S90, οι Σουηδοί θα «παίξουν» στα μεγάλα πολυτελή σεντάν και με την έκδοση Polestar (των περίπου 600 ίππων), θα ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προτάσεις υψηλών επιδόσεων στην κατηγορία!

Το Volvo S90 έρχεται για να αλλάξει το παιχνίδι στα πολυτελή σεντάν, όμως οι άνθρωποι της εταιρείας δεν παραμελούν και την -πολύ- γρήγορη έκδοσή του. Σύμφωνα με το Motor Trend, το S90 Polestar θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα, κάτι που είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος έρευνας κι ανάπτυξης της φίρμας.

Κατά πάσα πιθανότητα θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα, που έχει την εξωφρενική -για τη συγκεκριμένη χωρητικότητα- απόδοση των 450 ίππων! Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει ήδη παρουσιαστεί από τη Volvo και επιτυγχάνει τις εξαιρετικές αυτές τιμές με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα) και δύο ηλεκτρικά τούρμπο που εξασφαλίζουν μηδενική υστέρηση στο γκάζι, όμως τα νέα δεν τελειώνουν εδώ.

Ένας ηλεκτροκινητήρας θα αναλαμβάνει την κίνηση του πίσω άξονα και η συνολική ισχύς θα εκτοξεύεται περίπου στους 600 ίππους, με τη ροπή να είναι επίσης σε υψηλότατα επίπεδα (αν αναλογιστεί κανείς ότι χρησιμοποιούνται δύο τούρμπο, κομπρέσορας και ηλεκτροκινητήρας), όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη κάτι για αυτή. Πάντως, όλα τα παραπάνω αν και θεωρούνται εξαιρετικά πιθανά, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τη Volvo. Αν όμως οι φήμες επιβεβαιωθούν, το... ιπτάμενο S90 Polestar θα βγει στην αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2018!

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη από ανεξάρτητο σχεδιαστή κι όχι επίσημη από τη Volvo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!