Οι... ανήσυχοι οικογενειάρχες, επιλέγουν AMG!

Πέτρος Πιτσίνης
Οι... ανήσυχοι οικογενειάρχες, επιλέγουν AMG!
Η Mercedes-Benz δεν πρόλαβε καλά καλά να μας παρουσιάσει την E-Class Estate και αμέσως, αποκαλύπτει και την γρήγορη παραλλαγή της που φέρει όπως πάντα, την «περιποίηση» της AMG!

Σήμερα, γνωρίσαμε την E-Class Estate (στέισον βάγκον) και η Mercedes-Benz δεν έχασε χρόνο, δείχνοντάς μας αμέσως τη σπορ έκδοσή της. Αυτή δεν είναι άλλη από την AMG, όμως για την ώρα, παρουσιάζεται μόνο η «μικρή» E43 4MATIC. Πόσο μικρή όμως μπορεί να είναι με 401 ίππους από τον V6 BiTurbo κινητήρα των 3.0 λίτρων;

Ενδεικτικά, το τετρακίνητο μοντέλο με το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων 9G-Tronic, ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Όπως καταλαβαίνουμε, επιταχύνει με καταιγιστικούς ρυθμούς, συνεπώς έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε το αυτοκίνητο να διαχειριστεί ευκολότερα την επιπλέον ισχύ. Η αερανάρτηση Air Body Control έχει σπορ ρυθμίσεις και κάθε τροχός αντιδρά διαφορετικά, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης και το στυλ οδήγησης. Τα φρένα είναι άλλο ένα βελτιωμένο κομμάτι με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός, ενώ οι δίσκοι έχουν διάσταση 360 χιλιοστών ή αλλιώς, 14 ιντσών!

Στο κομμάτι της σχεδίασης, ακόμη κι ο λιγότερο παρατηρητικός δεν θα την μπερδέψει με την «απλή», σε καμία περίπτωση. Για αυτό φροντίζει το μεγαλύτερο Body Kit με τους τονισμένους προφυλακτήρες και τις τεράστιες εισαγωγές αέρα, η νέα γρίλια, ο πίσω διαχύτης, οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων και φυσικά, οι ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου που μετρούν 19 ίντσες διάμετρο! Στο εσωτερικό, όπως και στο σεντάν, εντοπίζονται κόκκινες νότες (ζώνες ασφαλείας, ραφές στα καθίσματα κλπ) που «σπάνε» το κυρίαρχο μαύρο χρώμα, μαζί με σπορ τιμόνι της AMG αλλά και φιλέτα αλουμινίου σε αρκετά σημεία. Η διάθεσή της στην αγορά θα ξεκινήσει μέσα στο 2016 και συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την παρουσίαση της νέας Mercedes-Benz E-Class Estate, κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!