Ραϊκόνεν: «Στόχος το 1-2 σε κάθε αγώνα»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Στόχος το 1-2 σε κάθε αγώνα»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν τόνισε πως στόχος της Ferrari είναι να έχει τερματισμό 1-2 σε κάθε αγώνα και ότι χρειάζεται ακόμα μεγάλη βελτίωση.

Στην ανάγκη για βελτίωση της Ferrari στάθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν σε δηλώσεις του, με αφορμή τα αποτελέσματα της Scuderia στους πρώτους αγώνες. Μετά την περσινή ενθαρρυντική σεζόν, πολλοί περίμεναν περισσότερα από την ομάδα του Μαρανέλο και ότι θα ήταν σε θέση να... χτυπήσει τίτλου.

Αντ' αυτού, όμως, έχει προβλήματα αξιοπιστίας και έχει χειρότερα αποτελέσματα απ' ό,τι είχε πέρυσι τέτοια αποχή. Φέτος μετράει έως τώρα τέσσερις απώλειες βαθμών (τρεις εγκαταλείψεις, μία μη εκκίνηση), τη στιγμή που πέρυσι μέτρησε μόλις μία, καθώς και τη νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ στους έξι πρώτους αγώνες της σεζόν.

Ωστόσο, ο Iceman πιστεύει ότι φέτος οι κόκκινοι έχουν καλύτερο πακέτο από πέρυσι τονίζοντας ότι απλά έχουν βελτιωθεί και οι υπόλοιπες ομάδες. Μάλιστα, ο Φινλανδός ξεκαθάρισε πως στη Ferrari στόχος είναι να τερματίζουν σε πρώτη και δεύτερη θέση σε κάθε αγώνα. «Τα αποτελέσματα δε λένε πάντα την όλη ιστορία.

Δεν είμαστε χαρούμενοι με τη θέση που βρισκόμαστε, θέλουμε να βελτιωθούμε και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σε τομείς που χρειάζονται βελτίωση. Δεν είναι εύκολο. Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα στον επόμενο αγώνα.

Μέχρι να έχουμε 1-2 σε κάθε τριήμερο δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον πετύχουμε σύντομα. Έχουμε πολύ καλύτερο πακέτο από την περσινή χρονιά, όμως οι άλλες ομάδες έχουν βελτιωθεί και δεν βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε.

Έτσι είναι η Formula1, θέλουμε να είμαστε σε θέση να διεκδικούμε την πρώτη θέση σε κάθε αγώνα», είπε ο Ραϊκόνεν, που μέχρι τώρα έχει τρεις παρουσίες στο βάθρο και δύο εγκαταλείψεις. Πάντως, με αφορμή τις δηλώσεις του Κίμι, αξίζει να ψάξει κανείς πότε ήταν το τελευταίο 1-2 της Ferrari.

Έγινε στο Γκραν Πρι Γερμανίας στις 25 Ιουλίου 2010, όταν ο Φερνάντο Αλόνσο είχε πανηγυρίσει τη νίκη και ο Φελίπε Μάσα ακολούθησε. Κάτι που σημαίνει ότι η Scuderia έχει να δει τα μονοθέσιά της στις δύο πρώτες θέσεις εδώ και περίπου έξι χρόνια!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!