Πόσο δυνάμωσε το Renault Twingo GT;

Γιώργος Βαρίνος
Πόσο δυνάμωσε το Renault Twingo GT;
Η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου πόλης της γαλλικής εταιρείας αποκτά 110 ίππους και μια σειρά από βελτιώσεις για πιο σπορ εμφάνιση και απόδοση.

Με τον γνωστό τρικύλινδρο TCe κινητήρα βενζίνης των 0.9 λίτρων ενδυναμωμένο στους 110 ίππους, θα είναι σύντομα διαθέσιμο το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Renault, το Twingo.

Ακριβώς όπως και η έκδοση Brabus της Smart, έτσι και το δίδυμο Twingo αποκτά επίσης πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, με ζάντες 17 ιντσών, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στα πλευρά του αμαξώματος και διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Κάτω από το αμάξωμα, ο μικρός κινητήρας που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς αποδίδει ροπή 170 Nm και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ώστε να τονιστεί ακόμα περισσότερο ο σπορ χαρακτήρας του.

Νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, μικρότερη απόσταση από το έδαφος, διαφορετικό λογισμικό για τη λειτουργία του ESP –που φυσικά δεν απενεργοποιείται- και τέλος κρεμαγιέρα με μεταβλητή ηλεκτρική υποβοήθηση, ολοκληρώνουν τις αλλαγές που η Renault υπόσχεται πως δίνουν μια έντονη νότα δυναμισμού στο λιλιπούτειο Twingo.

Μικρές αλλαγές αισθητικής φύσεως έχουν γίνει και στο εσωτερικό, με την προσθήκη πορτοκαλί χρώματος επενδύσεων σε σημεία του ταμπλό και των θυρών. Το χρώμα των εικόνων είναι νέο στη γκάμα του μοντέλου και θα προσφέρεται μόνο στην έκδοση GT, μαζί με τρεις ακόμα ειδικές αποχρώσεις λευκού, μαύρου και γκρι.

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και στοιχεία επιδόσεων δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί από τη Renault, που ίσως αναμένει την επίσημη εμφάνιση του μοντέλου στο κοινό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία, μεταξύ 23 και 26 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταχύτητας στο Γκούντγουντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!