Ένα μονοθέσιο μόνο για drift!

Ένα μονοθέσιο μόνο για drift!

Ένα μονοθέσιο μόνο για drift!

Mια Sauber του 2011 που μετασκευάστηκε ειδικά  για σόου πλαγιολίσθησης, θα κάνει την εμφάνισή της στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ τον Ιούνιο.

Με πολλές εκατοντάδες  ίππους στους πίσω τροχούς και βάρος λίγο πάνω από μισό τόνο, τα μονοθέσια της F1 φυσικά και είναι ικανά για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις. Αυτός όμως δεν είναι επ’ ουδενί ο σκοπός τους, γι’ αυτό άλλωστε τόσο τα ηλεκτρονικά τους συστήματα όσο επίσης η ρύθμιση της ανάρτησής τους και η αεροδυναμική τους, αποβλέπουν στη βέλτιστη επαφή των τροχών τους με την άσφαλτο.

Εντελώς αντίθετος είναι φυσικά ο σκοπός των αυτοκινήτων drift, όπου το θέαμα της υπερστροφής ισχύος έχει τον πρώτο ρόλο. Ο σπεσιαλίστας Αμερικανός οδηγός της πλαγιολίσθησης Μπάτσι Μπάτλερ είχε πάντα το όνειρο να μετατρέψει ένα μονοθέσιο της F1 σε εντυπωσιακό drift car και τελικά τα κατάφερε, χρησιμοποιώντας το πλαίσιο της Sauber C30 του 2011 με την οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα ο Σέρτζιο Πέρεζ.

Το αυτοκίνητο έχει έναν V8 κινητήρα που αποδίδει 660 ίππους στις 12.000 σ.α.λ., έχει αφαιρεθεί το σύστημα KERS και φυσικά έχει τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να λικνίζεται σε μεγάλες γωνίες μέσα στην πίστα, παρά να κολλάει στην άσφαλτο.

Τα εντυπωσιακά γραφικά συμπληρώνουν το σύνολο, που θα κάνει την εμφάνισή του στο σόου πλαγιολίσθησης του φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, που θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Βρετανία από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου του 2016. 

mg_1625.jpg

O Μπάτσι Μπάτλερ κατάφερε να μετατρέψει μια Sauber C30 του 2011 σε... drift car.

Best of internet