Ποιος είναι ο καλύτερος κινητήρας του 2016; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ποιος είναι ο καλύτερος κινητήρας του 2016; (video)
Στο διαγωνισμό για τον κινητήρα της χρονιάς 2016, η Ferrari πήρε όλες τις διακρίσεις που μπορούσε με το V8 Turbo μηχανικό σύνολο των 3,9 λίτρων της 488.

Καλύτερος κινητήρας της χρονιάς 2016, καλύτερος νέος κινητήρας της χρονιάς, καλύτερος κινητήρας επιδόσεων και καλύτερος κινητήρας στην κατηγορία κυβισμού 3.0 – 4.0 λίτρων.

Σαρωτική ήταν η νίκη της Ferrari, που ναι μεν βρίσκεται σχεδόν σε κάθε απονομή τα τελευταία χρόνια στην πρώτη θέση της κατηγορίας «καλύτερος κινητήρας επιδόσεων», όμως δεν είχε ποτέ, από την έναρξη του θεσμού το 1999, βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας τη διάκριση «Καλύτερος Κινητήρας της Χρονιάς 2016».

Ο V8 με τα διπλά turbo της 488, που αποδίδει 670 ίππους από χωρητικότητα 3,9 λίτρων και ροπή 760 Nm, είναι σχεδιασμένος με βάση την αγωνιστική εμπειρία της ιταλικής εταιρείας. Παρά τη χρήση turbo, η απόκριση στο πάτημα του γκαζιού είναι τόσο άμεση όσο και αυτή των ατμοσφαιρικών της κινητήρων, καθώς τα μικρά σε μέγεθος turbo διαθέτουν πανάλαφρη φτερωτή από τιτάνιο.

Μοναδική για κινητήρα turbo είναι και η δυνατότητα υπερστροφίας, καθώς ανεβάζει με άνεση 8.000 σ.α.λ. στις οποίες, άλλωστε, αποδίδει και τη μέγιστη ισχύ του.

Με ειδική ισχύ 172 ίππους στο λίτρο είναι ένα από τους πιο αποδοτικούς κινητήρες παγκοσμίως, ενώ ο ήχος του παραμένει γνήσια αγωνιστικός και είναι μελετημένος έως την τελευταία λεπτομέρεια.

Φυσικά είναι κατασκευασμένος εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο, με τέσσερις βαλβίδες/κύλινδρο και βρίσκεται κατά μήκος τοποθετημένος στο κέντρο των 488 GTB και Spider.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!