Σημάδια... ζωής από την Toyota Supra

Σημάδια... ζωής από την Toyota Supra

Σημάδια... ζωής από την Toyota Supra

Η ιδέα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων δεν έχει... πεθάνει ακόμη για την Toyota, η οποία κατοχύρωσε το όνομα Supra στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. 

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη λήξη παραγωγής της Supra, με τους φίλους της Toyota (και της αυτοκίνησης γενικότερα) να ελπίζουν στην αναβίωσή της. Η Ιαπωνική φίρμα όπως όλα δείχνουν δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς το πρότζεκτ κατασκευής ενός σπορ μοντέλου ισχυρότερου από τη GT86, καθώς κατοχύρωσε στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών το όνομα Supra, δίνοντας κάποιες ελπίδες. Αν τελικά αποφασιστεί πως θα βγει στην παραγωγή θα έχουμε ένα προϊόν κοινοπραξίας, μεταξύ της Toyota και της BMW, με την τελευταία να δίνει το όνομα Z5 στο μοντέλο της, κατά πάσα πιθανότητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κατασκευή των δύο μοντέλων θα γίνεται στην Αυστρία και συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο της Magna Steyr, το οποίο θα έχει δυνατότητα ετήσιας παραγωγής τα 60.000 αυτοκίνητα και για τα δύο μοντέλα. Αμφότερα θα χρησιμοποιούν κινητήρια σύνολα της BMW, όμως το Toyota ίσως αποκτήσει και υβριδική εκδοχή. Προς το παρόν, όλες οι ενδείξεις θέλουν την επιστροφή του Ιαπωνικού μοντέλου, όμως όπως έχει αποκαλυφθεί από τον Επικεφαλής των σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας, δεν είναι σίγουρο αν τελικά θα ονομαστεί Supra. Ο ίδιος πάντως βεβαίωσε πως θα πρόκειται για ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιδόσεις του εντός πίστας. 

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το πρωτότυπο FT-1 Concept της Toyota, από το οποίο θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία και το νέο μοντέλο παραγωγής. 

Best of internet