Έξαλλος με Ιανόνε ο Λορένθο

Νίκος Τσιώκος
Έξαλλος με Ιανόνε ο Λορένθο
Ο Χόρχε Λορένθο ήταν έξαλλος με τον Αντρέα Ιανόνε και τόνισε πως δεν είναι αρκετό να εκκινήσει από την τελευταία θέση στο Άσσεν. Παραδέχτηκε το λάθος του ο Ιταλός.

Από λάθος, όπως φαίνεται, του Αντρέα Ιανόνε η... μπάλα πήρε και τον Χόρχε Λορένθο, με τον Ισπανό να χάνει σημαντικό έδαφος στη μάχη για τον τίτλο, μετά την εγκατάλειψή του στον αγώνα της Καταλούνια.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν έξαλλος με τον αναβάτη της Ducati και μάλιστα τόνισε ότι δεν είναι αρκετή η ποινή που δέχτηκε με εκκίνηση από την τελευταία θέση στο Γκραν Πρι της Ολλανδίας στο Άσσεν, αφού θεωρεί πως θα κάνει τα ίδια, αν δεν... πέσει πιο βαριά «καμπάνα».

«Πρώτα απ' όλα, όπως είπα και χθες, τα πάντα είναι δευτερεύοντα μετά απ' ό,τι συνέβη την Παρασκευή. Σχετικά με τον αγώνα, είναι απίστευτο που ο Ιανόνε έκανε το ίδιο λάθος. Όταν το έκανε, αντί να πει ''συγγνώμη'' με ρώτησε αν είχα πρόβλημα με τον κινητήρα ή αν έγινε κάτι παράξενο σε αυτή τη στροφή.

Σκέφτηκα πως ήταν δικό του λάθος, όμως είχε αυτή την αντίδραση και δε ζήτησε συγγνώμη. Υπάρχει πάντα ένας αναβάτης που δεν καταλαβαίνει τα ρίσκα και που οι δράσεις του μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά τους άλλους αναβάτες.

Αν η διεύθυνση αγώνα δεν του δώσει βαριά ποινή, όπως έκαναν μ' εμένα το 2005, αυτού του είδους οι αναβάτες δε θα καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους. Γι' αυτό, πιστεύω πως η εκκίνηση από την τελευταία θέση δεν είναι αρκετή επειδή σε πέντε με εφτά γύρους θα είναι ξανά στις πρώτες θέσεις λόγω του ρυθμού του», ήταν τα λόγια του ενός από τους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Πάντως, ο Ιανόνε παραδέχτηκε το λάθος του, αν και ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει γιατί φρέναρε τόσο νωρίς ο Λορένθο. «Φρέναρα στο ίδιο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήμουν βέβαιος ότι είχε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα ή τα ελαστικά επειδή ήταν πολύ αργός. Μετά το ατύχημα, ρώτησα τον Χόρχε (Λορένθο) αν είχε προβλήματα με τη μοτοσικλέτα και είπε όχι. Λυπάμαι για εκείνον.

Ήταν λάθος, όμως δε φρέναρα πιο αργά απ' ότι συνήθως και ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί ο Χόρχε φρέναρε τόσο νωρίς. Από την άλλη, πιστεύω ότι ήταν καλός αγώνας για μένα επειδή προσπάθησα για το καλύτερο από την αρχή και οδήγησα πολύ καλά. Χρησιμοποίησα τα ελαστικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο ρυθμός μου δεν ήταν τόσο κακός», είπε ο Ιταλός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!