«Σύνταξη» για τη διάσημη ανάρτηση της Citroen

Πέτρος Πιτσίνης
«Σύνταξη» για τη διάσημη ανάρτηση της Citroen
Η Γαλλική φίρμα εξελίσσει μια νέα τεχνολογία για τα σύγχρονα μοντέλα της, που θα αντικαταστήσει την πολύπλοκη και ακριβή υδροπνευματική ανάρτηση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '50.

Στη δύση της καριέρας της έχει φτάσει πλέον η υδροπνευματική ανάρτηση, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των μεγάλων Citroen, από την εποχή του Traction Avant και του DS μέχρι και του σύγχρονου C6. Η νέα τεχνολογία που εξελίσσεται ονομάζεται Citroen Advanced Comfort και πρόκειται ουσιαστικά για ένα «πακέτο» που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση, μέρος του οποίου και η ανάρτηση του αυτοκινήτου.

Ακόμη, δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, όμως γνωρίζουμε πως φέρουν μια τεχνολογία στα αμορτισέρ με το όνομα progressive hydraulic cushions (προοδευτικά υδραυλικά μαξιλάρια) που χαρίζουν καλύτερο έλεγχο στο αμάξωμα σε ακραίες συνθήκες και κοντά στο τέλος της διαδρομής τους, δίνοντας τη δυνατότητα μαλακότερης ρύθμισης σε φυσιολογικές καταστάσεις.

Μέχρι στιγμής, 20 πατέντες έχουν κατατεθεί από τη Citroen για την τεχνολογία, η οποία ακόμη εξελίσσεται όμως στο προσεχές μέλλον, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Το σίγουρο είναι ότι συγκριτικά με την υδροπνευματική ανάρτηση θα είναι απλούστερη στην κατασκευή, φθηνότερη, ελαφρύτερη και γιατί όχι, το ίδιο αποτελεσματική. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη ακόμη και με τα μικρότερα μοντέλα της Citroen, όπως το C1!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!