To Subaru που... διαλύει τα ρεκόρ! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
To Subaru που... διαλύει τα ρεκόρ! (video)
Ο Μαρκ Χίγκινς, μαζί με ένα Impreza WRX STi έθεσε νέο καλύτερο γύρο στο περίφημο σιρκουί του Isle of Man, με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από τον προηγούμενο!

Με εξωφρενικό ρυθμό και υποδειγματικό χειρισμό, ο Μαρκ Χίγκινς (πρώην οδηγός στο WRC) έγινε... Βασιλιάς του Isle of Man, καθώς είναι αυτός που το έχει «γυρίσει» γρηγορότερα! Με ένα Subaru Impreza WRX STi Prodrive, διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ, που παρεμπιπτόντως, είχε γίνει από τον ίδιο.

Το 2014 λοιπόν, είχε θέσει νέα στάνταρ για το σιρκουί των 60,72 χιλιομέτρων, με χρόνο 19 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, ενώ τώρα ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε... 17 λεπτά και 49,75 δευτερόλεπτα! Ο ίδιος είπε ότι το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε σε ένα κομμάτι ήταν τα υπερβολικά μυγάκια που δεν του επέτρεπαν να βλέπει σωστά, όμως όπως όλα έδειξαν, δεν ήταν αρκετό για να χαλάσει την άριστη εικόνα του.

Η μέση ταχύτητά του ήταν... 204,34 χλμ./ώρα (189,114 χλμ./ώρα το 2014), ενώ το Subaru που οδηγούσε είχε δεχθεί βελτιώσεις από την Prodrive. Συγκεκριμένα, η απόδοση του κινητήρα του είναι περίπου 500 ίπποι, «φορούσε» σλικ ελαστικά της Dunlop (Sport Maxx Slick), παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, ήταν εφοδιασμένο με αγωνιστικές αναρτήσεις και είχε στο αμάξωμά του αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο με ένα «πέρασμα» του Χίγκινς, καθώς το αντίστοιχο που δείχνει ολόκληρη τη διαδρομή δεν έχει «ανέβει» ακόμη στο YouTube. Ακριβώς από κάτω, είναι ο πλήρης γύρος του Βρετανού οδηγού το 2014, που δείχνει μάλιστα και ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως οι παλμοί του και η επιτάχυνση G.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!