Γονίδια από Giulia στο SUV της Alfa Romeo

Πέτρος Πιτσίνης
Γονίδια από Giulia στο SUV της Alfa Romeo
Η Ιταλική φίρμα σκοπεύει να μπει στα «χωράφια» των SUV, με το νέο της μοντέλο να χρησιμοποιεί στην κορυφαία έκδοσή του τον κινητήρα της Giulia QV, με τους 510 ίππους!

Η Alfa Romeo ετοιμάζει την είσοδό της στον χώρο των SUV με τη Stelvio, όπως φημολογείται ότι θα ονομαστεί, όμως δεν θα έχει στο στόχαστρό της μόνο τα «κοινά» μοντέλα. Συγκεκριμένα, ετοιμάζεται έκδοση υψηλών επιδόσεων για ανταγωνιστεί τις κορυφαίες Porsche Macan και Jaguar F-Pace, με τον Twin Turbo V6 κινητήρα των 2.9 λίτρων από τη Giulia QV. Στην τελευταία, το μοτέρ αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής, όμως στη Stelvio αναμένεται να αποδίδει λιγότερα άλογα και ίσως, περισσότερη ροπή.

Η κορυφαία έκδοση θα συνοδεύεται επίσης από αισθητικές διαφοροποιήσεις με τονισμένη σπορ εικόνα, όμως όπως αναφέρει το Βρετανικό Autocar, δεν θα ονομάζεται QV. Επίσης, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως με αυτόν τον κινητήρα δεν θα υπάρχει η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου, παρά μόνο ενός αυτόματου των οκτώ σχέσεων. Εκτός από τις υψηλές επιδόσεις, η Stelvio θα έχει ως προτεραιότητα την οικονομία και την οικολογία, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τη δούμε σαν επαναφορτιζόμενη υβριδική (Plug-In Hybrid). Μέχρι στιγμής οι επίσημες πληροφορίες είναι πολύ λίγες, οπότε περιμένουμε νέα από τη φίρμα ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί με τη Stelvio.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι ψηφιακά επεξεργασμένη κι όχι κάποια επίσημη από την Alfa Romeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!