Αυτό το ποδήλατο…ξεκουφαίνει (video)

Αυτό το ποδήλατο…ξεκουφαίνει (video)

Αυτό το ποδήλατο…ξεκουφαίνει (video)

Όχι νταλίκα, αλλά ούτε αεροπλάνο δεν κάνει τόσο θόρυβο όσο η κόρνα του ποδήλατου Hornster, ο οποίος έχει πιστοποιηθεί επίσημα από τα Βραβεία Γκίνες!

Κανονικά τα ποδήλατα αποτελούν –μαζί με τους πεζούς- τον πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας κυκλοφορίας εντός και εκτός πόλης. Γιαυτό και οι ποδηλάτες χρησιμοποιούν πολύ συχνά το κουδούνι του δικύκλου τους, ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε οδηγούς και πεζούς.

Με το Hornster έχουν ένα όπλο, το οποίο εγγυάται την προσοχή όλων, αφού οι μεγαλειώδεις κόρνες του βγάζουν ήχο έντασης 178 Ντεσιμπέλ. Πρόκειται για μία επίδοση ρεκόρ, η οποία έχει καταγραφεί και στο επίσημο Βιβλίο Γκίνες, ενώ ξεπερνά ακόμη και τον θόρυβο ενός αγώνα αυτοκινήτων ή ενός αεριωθούμενου αεροσκάφους, που κυμαίνεται γύρω στα 130 Ντεσιμπέλ. Να αναφέρουμε, ότι η διαφορά 10 Ντεσιμπέλ εκλαμβάνεται για το ανθρώπινο αυτί σαν διπλάσιας έντασης θόρυβος!

Για να αποκτήσει το Hornster ένα τόσο…βροντερό κλάξον, εφοδιάζεται με μία μπουκάλα συμπιεσμένου αέρα για την τροφοδοσία της ειδικής κόρνας Airchime KH3A στο τιμόνι, η οποία τοποθετείται κανονικά σε τρένα και αμαξοστοιχίες!

Το πιο θορυβώδες ποδήλατο στον κόσμο δεν εξελίχθηκε για καθημερινές μετακινήσεις, αν και προσφέρεται σε μία τιμή λίγο πάνω από τις 6.000 ευρώ. Σκοπός του είναι να καταδείξει τους κινδύνους, στους οποίους είναι εκτεθειμένοι οι ποδηλάτες όταν κυκλοφορούν στην πόλη, αλλά και να προβάλλει την οργάνωση Environmental Transport Association (Eta). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λόμπι υπέρ των βιώσιμων μεταφορών και μετακινήσεων, η οποία ασφαλίζει και όλων των ειδών τα οχήματα.

The Hornster - world's loudest bicycle with Airchime KH3A

Best of internet