Γονίδια Leon στο επόμενο Seat Ibiza

Γονίδια Leon στο επόμενο Seat Ibiza

Γονίδια Leon στο επόμενο Seat Ibiza

Πιο σπορ και δυναμικό, πιστό στο σχεδιαστικό μονοπάτι που χάραξε το Leon, θα είναι το Seta Ibiza 5ης γενιάς που αναμένεται το 2017. 

αρουσιάστηκε το 2008 και πλέον, 8 χρόνια μετά, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον συνήθως εξαετή  κύκλο ανανέωσης των μοντέλων της κατηγορίας των supermini. Ωστόσο το Ibiza παραμένει ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, αυτό που τη βοήθησε άλλωστε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η ισπανική εταιρεία δεν βιάζεται. Άλλωστε το νέο μοντέλο θα είναι ένα μεγάλο βήμα εμπρός, όπως και το μικρό – μεσαίο Leon με το οποίο σταμάτησαν οι αισθητικοί πειραματισμοί του παρελθόντος. Το Ibiza μάλιστα θα διατηρήσει την ταυτότητα του μεγαλύτερου αδελφού του, με περισσότερο γωνιώδες αμάξωμα, φαρδιά και στενά φωτιστικά σώματα και σαφώς πιο σπορ αισθητικό προσανατολισμό σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Χτισμένο πάνω στο πλαίσιο MQB το νέο Ibiza εξελίσσεται, όπως δείχνουν και οι εικόνες των βαριά καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων δοκιμών, με στόχο να προσφέρει κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα όμως, θα περάσει και στην «ηλεκτρική» εποχή με υβριδική έκδοση, πέρα από τις συμβατικές με κινητήρες TSi και TDi του Ομίλου της VW.

Σύμφωνα με την ψηφιακή απεικόνιση του περιοδικού Auto Express οι διαστάσεις του μοντέλου δεν θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αλλά οι έντονες καμπύλες της σημερινής γενιάς θα δώσουν τη θέση του σε έντονες ακμές και τονισμένους θόλους τροχών που εντείνουν την αίσθηση στιβαρότητας της κατασκευής.

Σύγχρονο, δυναμικό και σπορτίφ αλλά όχι φουτουριστικό, το νέο Ibiza δεν μπορεί να είναι ρίσκο, παρά μια πολύ καλά υπολογισμένη εξέλιξη. Όπως παραδέχεται και ο πρόεδρος της Seat Γιούργκεν Στάκμαν: «η περίοδος των πειραματισμών για τη Seat τελείωσε. Έχουμε βρει το δρόμο μας και πλέον έχουμε ξεκάθαρους στόχους. Το σχεδιαστικό μας DNA εκφράζεται πλέον ιδανικά από το Leon και έτσι όλα τα μελλοντικά μας μοντέλα –φυσικά και το Ibiza- θα διαθέτουν τα διακριτά του στοιχεία».

Το Ibiza πέμπτης γενιάς αναμένεται να παρουσιαστεί το 2017 και σε αυτό θα βασιστεί ένα μικρότερo crossover από το νέο Ateca, το οποίο θα εντάσσεται στην κατηγορία B με στόχο να ανταγωνιστεί τα Nissan Juke, Renault Captur και Peugeot 2008.

Image credit: autoexpress.co.uk

seat-ibiza-003.jpg

Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο δρόμο για το νέο Seat Ibiza, που αναμένεται να παρουσιαστεί αρχές του 2017.

Best of internet