Oδύνη και σοκ για τον αδικοχαμένο Σάλομ (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Oδύνη και σοκ για τον αδικοχαμένο Σάλομ (video)
Η οικογένεια των μηχανοκίνητων αθλημάτων θρηνεί τον χαμό του 24χρονου αναβάτη, που έχασε τη ζωή του στα δοκιμαστικά του αγώνα Moto 2 στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποχαιρετά σοκαρισμένος τον Λούις Σάλομ. Ο 24χρονος αναβάτης από την Πάλμα της Μαγιόρκα τραυματίστηκε σοβαρά στα δοκιμαστικά της Παρασκευής στην πίστα της Βαρκελώνης στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Moto 2 και υπέκυψε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο νοσοκομείο Hospital General de Catalunya, όπου είχε μεταφερθεί αμέσως μετά το ατύχημα, για να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Ο Ισπανός τραυματίστηκε θανατηφόρα, όταν έφυγε με ταχύτητα εκτός πίστας και έπεσε με ορμή με την Kalex του στις στοίβες των προστατευτικών ελαστικών. Τη θλίψη τους εξέφρασαν διάσημα ονόματα από τον χώρο των σπορ. «Τι κακή είδηση. Τι τρομερό. Θλιβερό», έγραψε στο Twitter ο Ισπανός σταρ της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο. «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μαγιορκάνου πιλότου Λουίς Σάλομ», ήταν το μήνυμα του φημισμένου τερματοφύλακα, Ίκερ Κασίγιας, ενώ ο αναβάτης του MotoGP, Σκοτ Ρέντινγκ, τόνισε ότι «χάσαμε άλλον έναν σπουδαίο οδηγό».

«Μία θλιβερή ημέρα για τον αθλητισμό», ήταν το σχόλιο του Βραζιλιάνου οδηγού της Formula 1, Φελίπε Μάσα. Ιδιαίτερη οδύνη ένιωσαν βεβαίως οι συναθλητές του Σάλομ, που συμμετείχαν με τον Ισπανό στα δοκιμαστικά του αγώνα. «Πολύ νωρίς. Θα μας λείψεις σε όλους Λούις», έγραψε ο Γερμανός Γιόνας Φόλγκερ, ενώ ο Σάντρο Κορτέζε ανέφερε, ότι «θα σε θυμάμαι πάντα ως έναν σπουδαίο οδηγό και ευτυχισμένο άνθρωπο, που χαμογελούσε πάντοτε».

Ο Σάλομ είναι το 103ο θύμα σε αγώνα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών από το 1949. Στo MotoGP είχαμε την τελευταία απώλεια στις 23 Οκτωβρίου του 2011 με τον θάνατο του Ιταλού Μάρκο Σιμοντσέλι στην πίστα του Σεπάνγκ, στο Γκραν Πρι Μαλαισίας. Το 2010 είχε χάσει τη ζωή του το Ιάπωνας αναβάτης Σόγια Τομιζάβα στο Μιζάνο της Ιταλίας.

Η οικογένεια του άτυχου Σάλομ έδωσε τη συναίνεσή της στους διοργανωτές, να πραγματοποιηθεί κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο το Γκραν Πρι Καταλωνίας, όμως στη διαδρομή της πίστας εντάχθηκε ένα σικέιν, που προβλέπεται και για τους αγώνες της Formula 1.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είχε απορριφθεί πριν δύο χρόνια από τους υπεύθυνους του MotoGP με την αιτιολογία, ότι δεν ήταν αρκετά ελκυστική και απαιτητική για τους αναβάτες. Τώρα συμφώνησαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας της πίστας με τους οδηγούς, για να γίνει τελικά η συγκεκριμένη αλλαγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!