Δύο κουβάδες κέρματα για ένα... πρόστιμο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Δύο κουβάδες κέρματα για ένα... πρόστιμο (video)
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο σύστημα, ο Μπρετ Σάντερς πλήρωσε την κλήση του με 20.000 νομίσματα και αρνήθηκε να πάρει και ρέστα.

Ολόκληρο πλάνο κατέστρωσε ο 32χρονος Μπρετ Σάντερς για την πληρωμή ενός προστίμου, που όπως υποστηρίζει είναι άδικο και ήθελε να πάρει το... αίμα του πίσω. Συγκεκριμένα, οδηγούσε με 63 χλμ./ώρα σε ένα δρόμο με όριο τα 48 χλμ./ώρα και «έφαγε» μια κλήση 79.90 δολάρια (70€), όμως αυτό έφτασε τα 212$ (187€) καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό. Τελικά, δεν βρήκε το δίκιο του και επιβαρύνθηκε τα έξοδα του δικαστηρίου, όμως ο Σάντερς δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα.

Προμηθεύτηκε περίπου 20.000 κέρματα από την τράπεζα, τα «φόρτωσε» σε δύο κουβάδες και πάνω σε αυτούς, έγραψε «πληρωμή εκβιασμού». Στη συνέχεια πήγε να πληρώσει το πρόστιμο και άδειασε τα χιλιάδες νομίσματα στον πάγκο, η καταμέτρηση των οποίων κράτησε τρεις ώρες από ειδικά μηχανήματα. Τελικά, ο 32χρονος είχε καταβάλλει 7.80 δολάρια περισσότερα και κλήθηκε για να πάει να τα πάρει, όμως αρνήθηκε. Ο ίδιος, είπε: «Ήμουν στη γειτονιά μου, όταν με "έγραψαν" για παράβαση του ορίου ταχύτητας κατά εννέα μίλια (15 χλμ./ώρα). Νομίζω ότι ήταν άδικο. Δεν τραυμάτισα κανέναν, δεν έθεσα τη ζωή κανενός σε κίνδυνο». Πάντως το... τρομερό σχέδιο του 32χρονου το μόνο που κατάφερε είναι να βάλει σε κόπο έναν άνθρωπο που δεν έφταιγε, καθώς στην ουσία τη... νύφη την πλήρωσε μια υπάλληλος του ταμείου. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!