Και οι τρεις είναι υπέροχες!

Και οι τρεις είναι υπέροχες!

Και οι τρεις είναι υπέροχες!

Η Mercedes-Benz δίνει αναλυτικά στοιχεία για τις AMG εκδόσεις της C-Class Cabriolet, οι οποίες ποικίλουν από 367 έως 510 ίππους και δίνουν έμφαση΄στο στυλ, αλλά και τις επιδόσεις. 

Καλύπτοντας όλα τα γούστα, η Mercedes-AMG λανσάρισε τρεις εκδόσεις για τη C-Class Cabriolet, με τα ονόματα C43 4MATIC Cabriolet, C63 Cabriolet και C63 S Cabriolet. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, ο πίσω άξονας έχει εξελιχθεί εκ νέου αποκλειστικά για το Coupe και το Cabriolet και είναι πιο φαρδύς κατά 25 χιλιοστά, σε σύγκριση με εκείνον της σεντάν και της Estate (στέισον βάγκον). Ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό εξοπλίζει και τις τρεις παραλλαγές, με αυτό της ισχυρότερης έκδοσης (C63 S) να είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και άμεσο χειρισμό στο δρόμο. 

Η λιγότερο ισχυρή είναι η C43 4MATIC και χρησιμοποιεί έναν νέο τρίλιτρο V6, με δύο τούρμπο, 367 ίππους απόδοση και 520 Nm ροπής. Ο τίτλος της πιο «αδύναμης» έκδοσης δεν θα της ταίριαζε σε άλλη περίπτωση, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται ύστερα από 4,8 δευτερόλεπτα και την τελική της να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του αυτόματου κιβωτίου των εννέα σχέσεων της εταιρείας (9G Tronic). 

Στη συνέχεια, βρίσκεται η C63. Κινείται από τον γνωστό V8 biturbo των 4.0 λίτρων και έχει ισχύ 476 ίππων, με τη ροπή να βρίσκεται στα 650 Nm. Σε αντίθεση με το «βασικό» μοντέλο, είναι πισωκίνητη και χρησιμοποιεί το επτατάχυτο κιβώτιο MCT Speedshift για την εναλλαγή των σχέσεων. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική βρίσκεται και πάλι στα 250 χλμ./ώρα, με ηλεκτρονικό «κόφτη». 

Στην κορυφή της γκάμας, «κάθεται» η C63 S, κάτω από το καπό της οποίας βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας με την «απλή» C63. Με τον ίδιο κινητήριο άξονα και κιβώτιο ταχυτήτων, η μεγάλη διαφορά έρχεται στην ισχύ, καθώς αποδίδει 510 άλογα και 700 Nm ροπής. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα είναι επίσης πιο σύντομη (4,1 δευτερόλεπτα) και η τελική είναι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα, όμως στις δύο κορυφαίες εκδόσεις (C63 & C63 S) προσφέρεται η δυνατότητα «μετακίνησης» του ηλεκτρονικού περιοριστή στα 280 χλμ./ώρα, έναντι του αντίστοιχου αντιτίμου βεβαίως. 

Οι νέες Mercedes-AMG C-Class Cabriolet θα διατεθούν σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από τα σχεδόν 68.000€ (για τη C43 4MATIC) και να καταλήγουν στα 91.690€ για την κορυφαία (C63 S). 

Best of internet