Η τρέλα πάει...Χιούστον και κάνει το παγώνι (video, pics)

Η τρέλα πάει...Χιούστον και κάνει το παγώνι (video, pics)

Η τρέλα πάει...Χιούστον και κάνει το παγώνι (video, pics)

Τροχήλατα κρεβάτια, μηχανοκίνητες κιθάρες και μοτοσικλέτες – αράχνες εντυπωσίασαν πάνω από 250.000 θεατές στην εφετινή παρέλαση Art Car Parade στο Χιούστον του Τέξας!

Αν θέλεις να δεις μαζεμένα σε μία παρέλαση τα πιο τρελά οχήματα, που κυκλοφορούν στον πλανήτη, τότε δεν πρέπει να χάσεις το ετήσιο Art Car Parade στο Χιούστον των ΗΠΑ. Εκεί παρουσιάζουν διάφοροι ‘’καλλιτέχνες’’ τις τροχήλατες ιδιοκατασκευές τους, οι οποίες ακροβατούν μεταξύ κιτς και αφηρημένης τέχνης, μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Το μενού περιελάμβανε και εφέτος ό,τι πιο απίθανο, από αυτοκίνητα ντυμένα παγώνια και τροχήλατους τηλεφωνικούς θαλάμους έως οχήματα εξωγήινης έμπνευσης, φιγούρες Τζεντάι και μοτοσικλέτες – αράχνες.

Όλα ξεκίνησαν σεμνά και ταπεινά το 1984 με ένα και μοναδικό μοντέλο, δηλαδή ένα Ford Station Wagon του 1967 διακοσμημένο με πλαστικά φρούτα. Το Fruitmobile, όπως ονομαζόταν, πωλήθηκε αργότερα σε εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού και κάπως έτσι ξεκίνησε το Houston Art Car Parade, αρχικά με μικρές παρελάσεις σε…οικογενειακή ατμόσφαιρα, αφού τις παρακολουθούσαν γύρω στους 2.000 θεατές.

Σταδιακά η εκδήλωση θέριεψε και τώρα πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα τριήμερο πανηγύρι, στο οποίο συμμετείχαν εφέτος 250 Art Cars και συγκεντρώθηκαν πάνω από 250.000 επισκέπτες.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα οχήματα της εφετινής παρέλασης, ενώ να σημειώσουμε ότι του χρόνου θα σβήσει το Art Car Parade του Χιούστον τριάντα κεράκια όλο τρέλα και κορδέλα!

Best of internet