To Volvo V90 «ψήλωσε»

Πέτρος Πιτσίνης
To Volvo V90 «ψήλωσε»
Οι Σουηδοί ετοιμάζουν την Cross Country έκδοση του νέου τους μοντέλου, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η εμφάνιση off-road.

Η Volvo παρουσίασε τα νέα S90 και V90, με το τελευταίο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί άλλη μια έκδοση στην γκάμα του. Μιλάμε για την Cross Country, με off road εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που παραδοσιακά συνοδεύει τα σύγχρονα Volvo. Παράλληλα, εξοπλίζεται με ανασχεδιασμένη ανάρτηση και προστασία από πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, που στις φωτογραφίες δεν μπορούν να διακριθούν εξαιτίας του καμουφλάζ του αυτοκινήτου.

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος και να ξεκινήσει τη διάθεσή του στις αγορές λίγο μετά, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με τα μηχανικά σύνολα του V90. Αυτό σημαίνει ότι θα κινείται από δίλιτρα τετρακύλινδρα σύνολα, σε βενζίνη και ντίζελ, με την ισχύ 254 και 320 ίππων για τον πρώτο τύπο καυσίμου και 190 ή 235 άλογα για το δεύτερο. Θα προσφέρεται τόσο σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς όσο και σε τετρακίνητες, σε όλες τις χώρες που θα διατεθεί. Πρόσφατα, η Volvo μας παρουσίασε και τη διαφημιστική καμπάνια του V90, στην οποία (εκτός του αυτοκινήτου) πρωταγωνιστεί και ο Σουηδός σουπερστάρ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

*H κεντρική φωτογραφία είναι ψηφιακά επεξεργασμένη κι όχι κάποια επίσημη. Ακολουθούν εικόνες του νέου V90 Cross Country, που βρίσκεται σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!