Έρχεται το ταχύτερο Ford Focus με όνομα RS500

Έρχεται το ταχύτερο Ford Focus με όνομα RS500

Έρχεται το ταχύτερο Ford Focus με όνομα RS500

Η Ford Performance σκέφτεται την κατασκευή του πιο γρήγορου Focus στην ιστορία της, με επιδόσεις που θα φτάνει ή και θα ξεπερνάει αυτές των supercars! 

Το Ford Focus RS που βρίσκεται τώρα στην αγορά θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα, γρηγορότερα και πιο ολοκληρωμένα «καυτά» μικρομεσαία. Μια ανώνυμη πηγή μέσα από τη Ford είπε στο Motor Mag ότι ετοιμάζεται μια ακόμη ισχυρότερη έκδοσή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα είναι «το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση χάτσμπακ στην ιστορία». 

Φυσικά λίγες είναι οι πληροφορίες περί αυτού και ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα φτάσει μέχρι την παραγωγή, καθώς η Ford δεν έχει αναφερθεί καθόλου στο θέμα. Αν τελικά παρουσιαστεί θα έχει σίγουρα πιο επιθετική εμφάνιση, με ένα ογκώδες body kit, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, νέες ζάντες, τονισμένο πίσω διαχύτη και μεγαλύτερες εξατμίσεις να είναι οι κυριότερες διαφορές. Το Motor Mag κάνει λόγο και για αναρτήσεις από σφυρήλατο αλουμίνιο, ενισχυμένο αμάξωμα και φρένα από ανθρακονήματα. 

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να δούμε ένα πιο «άδειο» εσωτερικό προς όφελος του βάρους, ενώ για τον ίδιο λόγο θα αφαιρεθούν και κάποια κομμάτια που φροντίζουν για την ηχομόνωση της καμπίνας. Ο κινητήρας του θα παραμείνει ο 2.3 EcoBoost, χωρίς να γνωρίζουμε κάποια τιμή ιπποδύναμης, όμως θα είναι μεγαλύτερη από τα 350 άλογα που αποδίδει στην «απλή» RS έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι ταχύτερο από τον κορυφαίο ανταγωνισμό, όπως το Audi RS3 και τη Mercedes-AMG A45. Το Ford Focus RS500, όπως είναι το όνομά του, θα θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία. Ελπίζουμε η Ford να «τολμήσει» και να το κατασκευάσει, ώστε να δούμε τι θα έχουν να... απαντήσουν και οι άλλοι κατασκευαστές! 

Best of internet