Στην KTM ο Πολ Εσπαργκαρό

Γιώργος Βαρίνος
Στην KTM ο Πολ Εσπαργκαρό
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Yamaha για τη λήξη του συμβολαίου τους στο τέλος της σεζόν, ο Ισπανός οδηγός της Tech 3 επιβεβαίωσε τη συνεργασία του με την KTM.

Με την KTM θα συνεχίσει την καριέρα του από το 2017 και για δύο χρόνια στο Moto GP ο Πολ Εσπαργκαρό, σύμφωνα με δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των οδηγών στη Βαρκελώνη.

Στην αυστριακή εργοστασιακή ομάδα ο Ισπανός δεν θα είναι μόνος, καθώς θα συνεργαστεί και πάλι με το Βρετανό αναβάτη Μπράντλεϊ Σμιθ, με τον οποίο τρέχουν για την Yamaha Tech 3 έως το τέλος του έτους.

«Νέα χρονιά, νέα ομάδα, νέα μοτοσικλέτα. Έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και να πορευτώ τα επόμενα χρόνια με μια εντελώς καινούρια πρόκληση. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι σκληρή και δύσκολη, αλλά είμαι έτοιμος γι’ αυτό» δήλωσε ο Εσπαργκαρό, εμφανώς χαρούμενος με την προοπτική που ανοίγεται εμπρός του.

Από την άλλη πλευρά, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην ομάδα της Tech 3 και ιδιαίτερα στον Λιν Τζάρβις, για την ευκαιρία που του έδωσε να κάνει καριέρα στο Moto GP.

Τέλος αναφέρθηκε και στην περιφερειακή ομάδα της Ducati, την Avintia, η οποία τον είχε επίσης προσεγγίσει για συνεργασία το 2017. «Πρέπει να ευχαριστήσω την Avintia για το ενδιαφέρον που μου έδειξε. Δυστυχώς οι στόχοι μας δεν συναντήθηκαν και έτσι είμαι χαρούμενος που υπέγραψα με την KTM».

Ο ρόλος του στην Αυστριακή ομάδα μόνο εύκολος δεν θα είναι, καθώς η ΚΤΜ μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα στο Moto GP. Από το «σίγουρο χαρτί» της Yamaha –αν και σε δεύτερο ρόλο- σε μια εντελώς καινούρια μοτοσικλέτα το ρίσκο είναι σημαντικό, ωστόσο η όποια θετική εξέλιξη υπάρξει σίγουρα θα πιστωθεί τόσο στον ίδιο, όσο και στην καριέρα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!