Ανυπομονησία και ηλιθιότητα, ίσον ατύχημα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ανυπομονησία και ηλιθιότητα, ίσον ατύχημα (video)
Ο ένας βιάζεται υπερβολικά, ο άλλος έχει εγωισμό δέκα καρδιναλίων. Η συνισταμένη της βλακείας τους, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ατύχημα.

Μια από τις πλέον συνηθισμένες εικόνες κακής πρακτικής στην οδήγηση, είναι η ελάχιστη απόσταση από προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Ακόμα χειρότερη όμως, είναι η ενέργεια του προπορευόμενου οδηγού να φρενάρει χωρίς λόγο, για να ανακόψει τη βιασύνη και την ανυπομονησία του οδηγού που ακολουθεί.

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού των δύο αυτών ενεργειών ταυτόχρονα, δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σε ένα εντελώς ανούσιο, χαζό και γελοίο ατύχημα, που ευτυχώς δεν κόστισε τη ζωή του οδηγού του.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διάθεση του οδηγού του που καταγράφει το συμβάν με την κάμερα να πιέσει τον οδηγό του να κάνει δεξιά, φούντωσε τον εγωισμό του και αντί να παραχωρήσει προτεραιότητα, άρχισε τα παιχνίδια με το φρένο.

Ποιος έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης; Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το βέβαιο είναι ότι και οι ίδιο έκαναν ότι χειρότερο μπορούσαν στη δεδομένη περίσταση και θα μπορούσε η εξέλιξη της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους να είναι πολύ άσχημη όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για άλλους χρήστες του δρόμου.

Εσείς να θυμάστε πάντα, ότι ο καλύτερος οδηγός στο δημόσιο δρόμο είναι αυτός που φτάνει πάντα στον προορισμό του. Και ποτέ με το ασθενοφόρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!