Θέσεις στάθμευσης μόνο για… γυναίκες

Γιώργος Βαρίνος
Θέσεις στάθμευσης μόνο για… γυναίκες
Σεξισμός ή ανάγκη; Στην Κίνα δημιουργήθηκαν οι πρώτες θέσεις στάθμευσης ειδικά για γυναίκες, μιάμιση φορά πιο μεγάλες από τις κανονικές.

Αν και εσείς πιστεύετε ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται στην οδήγηση από τη φύση τους, τότε θα βρείτε την ιδέα μάλλον έξυπνη. Σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομους της πόλης Χανγκτζού στην Κίνα, η υπηρεσία διαχείρισής τους δημιούργησε πιλοτικά 8 θέσεις για γυναίκες οδηγούς, οι οποίες μάλιστα έχουν… ροζ σήμανση, ανασύροντας ένα ακόμα σεξιστικό στερεότυπο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του φορέα διαχείρισης των ΣΕΑ της περιοχής, τον Παν Τιετόνγκ «αυτοί οι χώροι στάθμευσης δημιουργήθηκαν για τις γυναίκες οδηγούς που η δεξιότητές τους στην οδήγηση δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένες».

Πολύ κομψά το έθεσε ο Κινέζος αξιωματούχος, αλλά οι χρήστες των της χώρας έχουν άλλη άποψη, καθώς έχει δημιουργηθεί μια τεράστια συζήτηση σχετικά.

Πολλές γυναίκες οδηγοί αντιδρούν στη διάκριση αυτή και υποστηρίζουν ότι η ιδέα δεν είναι κακή, αλλά θα έπρεπε να αφορά νέους και άπειρους οδηγούς, όχι κατ’ ανάγκη γυναίκες.

Η ικανότητα στην οδήγηση δεν είναι θέμα φύλου αλλά εκπαίδευσης, υποστηρίζουν και εν πολλοίς έχουν δίκιο. Πάντως τέτοιες θέσεις δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα στην Ελλάδα, όχι φυσικά για τις γυναίκες, αλλά για πολλούς κρετίνους οδηγούς ανεξαρτήτως φύλου, που συνήθως σταθμεύουν σε δυο ή περισσότερους θέσεις, κατά την βόλεψή τους. Εσείς τι λέτε

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!