Τι νέα από το Audi A5; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τι νέα από το Audi A5; (video)
Το δυναμικό μεσαίο κουπέ της άλλαξε και ακολουθεί το Α4 στο δρόμο της μείωσης του βάρους και της αύξησης της απόλαυσης οδήγησης.

Με μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά 60 κιλά μικρότερο βάρος, πιο άνετους χώρους, βελτιωμένη αισθητική, κορυφαία αεροδυναμική και δυνατότερους αλλά πιο οικονομικούς κινητήρες, η νέα γενιά των 5 και 5 έρχεται να συνεχίσει την επιτυχία του μοντέλου στην κατηγορία των μεσαίων .

Από το λανσάρισμα του μοντέλου πέντε κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι, δύο βενζίνης και τρεις , ενώ το 5 θα έχει τον 6 τρίλιτρο κινητήρα με απόδοση 354 ίππων.

Στη βάση της γκάμας του μοντέλου θα υπάρχει ο δίλιτρος με 190 ίππους και στην κορυφή ο τρίλιτρος 6 με 286 ίππους.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως , χάρη στα νέα φωτιστικά σώματα και στη μάσκα, που παραπέμπουν στο Α4. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, μια διαμήκης γραμμή που διατρέχει όλο το αμάξωμα τονίζει τους θόλους και τη δυναμική, όσο και συμπαγή εικόνα του μοντέλου, που δείχνει πιο στιβαρό και σπορ.

Σε αυτό συμβάλλουν οι έντονοι θόλοι των τροχών και το χαμηλό προφίλ, όπως και οι αναλογίες με το μακρύ εμπρός μέρος και το ομαλό σβήσιμο της οροφής. Οι μεγαλύτεροι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και τα πιο στενά και φαρδιά φωτιστικά σώματα ολοκληρώνουν την δυναμική εικόνα του 5.

Το αμάξωμα έχει άνετο χώρο για τέσσερα άτομα που χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο έχει αυξήσει τόσο το χώρο για τα γόνατα, όσο και τον χώρο αποσκευών που τώρα ο όγκος του ανέβηκε στα 465 λίτρα.

Το εσωτερικό έχει νέα σχεδίαση με πιο κάθετο ταμπλό που δημιουργεί μια καλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ προαιρετικά το αντικαθιστά τον κλασικό αναλογικό πίνακα οργάνων με μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών που μπορεί να προσαρμοστεί στις επιλογές ενδείξεων του οδηγού.

Με αεροδυναμικό συντελεστή :0.25, το νέο 5 είναι πιο αθόρυβο και οικονομικό στις μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει κορυφαία άνεση για οδηγός και επιβάτες σε μεγάλα ταξίδια, ανάλογη αυτής μιας πολυτελούς λιμουζίνας.

Προαιρετικά η προσφέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ μέσω του συστήματος , από το οποίο ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέγει διαφορετικά προγράμματα απόδοσης.

Εντελώς νέα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία έχουν εξελιχτεί σε τέτοιο βαθμό που καθιστούν το 5 ένα ημι-αυτόνομα κινούμενο μοντέλο.

Τα νέα 5 και 6 θα λανσαριστούν στην Ευρωπαϊκή αγορά το φθινόπωρο του 2016 και θα διαθέτουν ακόμα πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό, σε τιμές περίπου ανάλογες αυτών των σημερινών μοντέλων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!