Θα μείνει η Mόντσα στη Formula 1;

Θα μείνει η Mόντσα στη Formula 1;

Θα μείνει η Mόντσα στη Formula 1;

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ιταλών και του Mπέρνι Εκλεστοουν, ο οποίος δεν υποχωρεί από τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Με ένα συμβόλαιο μικρότερης διάρκειας προσπαθούν να διασώσουν οι Ιταλοί το ιστορικό Γκραν Πρι της Formula 1 στην πίστα της Μόντσα και να συμφωνήσουν με τον Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο πρόεδρος της ιταλικής λέσχης αυτοκινήτου CSAI, Αντζελο Στίτσι Νταμιάνι, αποκάλυψε στην ιταλική ‘’Gazzetta dello Sport’’, ότι η εταιρεία διαχείρισης της πίστας, SIAS, διαπραγματεύεται με τον Βρετανό «για ένα συμβόλαιο τεσσάρων αντί επτά ετών».

Ο Έκλεστοουν φέρεται να παραμένει ανυποχώρητος στις οικονομικές απαιτήσεις του, καθώς ζητά 25 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για να παραμείνει η Μόντσα στο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1. Μάλιστα έχει τονίσει, ότι δεν σκοπεύει να κάνει εξαιρέσεις και ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, για να πάρουν τη θέση του συγκεκριμένου Γκραν Πρι.

Οι Ιταλοί διοργανωτές ψάχνουν να βρουν σωσίβιο στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας, με την οποία διαπραγματεύονται για να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τους και να καλύψει έτσι ένα μέρος των οικονομικών απαιτήσεων του Εκλεστοουν. Μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Mόντσα από τους αγώνες της Formula 1 θα έπληττε σίγουρα το άθλημα, καθώς η συγκεκριμένη πίστα θεωρείται εξαιρετικά γρήγορη, επιτρέπει το θέαμα και είναι πολύ απαιτητική για τους πιλότους και τα μονοθέσια.

Best of internet