Βαλεντίνο Ρόσι: «Δεν θα έχουμε ξανά θέμα με τον κινητήρα»

Πέτρος Πιτσίνης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Δεν θα έχουμε ξανά θέμα με τον κινητήρα»
Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πιστεύει ότι αυτό που του συνέβη στο Μουτζέλο της Ιταλίας δεν θα επαναληφθεί, τουλάχιστον για αυτή τη σεζόν.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έφυγε νωρίς από τον αγώνα μέσα στο... σπίτι του, εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος. Ο Ιταλός είχε πάρει την Pole Position και ήταν πολύ ανταγωνιστικός όσο έμεινε στην πίστα, όμως ο κινητήρας του «σήκωσε» πολλές στροφές και δεν άντεξε, οπότε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Η Movistar Yamaha υποπτεύεται ότι η αιτία της υπερστροφής είναι η απότομη αλλαγή κλίσης του οδοστρώματος στο τέλος της μεγάλης ευθείας, με αποτέλεσμα η ρόδα της μοτοσυκλέτας να χάσει την επαφή της με την άσφαλτο και ο «κόφτης» των στροφών να μην προλάβει να επέμβει.

Ο «Γιατρός», είπε για το περιστατικό: «Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το πρόβλημα εντοπίζεται στα ηλεκτρικά ή σε ένα μέρος του κινητήρα που κοστίζει ένα δολάριο! Ο κόφτης των στροφών δεν είναι τόσο ακριβής όσο πέρσι, συνεπώς το μικρό "άλμα¨που έκανε η μοτοσυκλέτα οδήγησε σε ξαφνική υπερστροφή και "έσπασε" τον κινητήρα. Θα μπορούσαμε να είχαμε δει έναν φανταστικό αγώνα και ήμουν πραγματικά νευριασμένος, καθώς ο Χόρχε Λορένθο και ο Μαρκ Μάρκεθ είχαν μια φοβερή μονομαχία, που πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί και να πάλευα μαζί τους. Πιστεύω και ελπίζω, ότι δεν θα έχουμε παρόμοιο περιστατικό φέτος». Στη συνέχεια, ο Ρόσι ερωτήθηκε αν η Yamaha θα «θυσιάσει» μέρος των επιδόσεων στο βωμό της αξιοπιστίας, με τον 37χρονο Ιταλό να λέει: «Λίγο-πολύ, η μοτοσυκλέτα θα είναι η ίδια. Ίσως χάσουμε κάποιες στροφές, όμως δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Πιστεύω ότι η απόδοση θα είναι η ίδια, αναλογιζόμενος ότι οι άλλοι κινητήρες έχουν πολλά χιλιόμετρα και είναι μια χαρά. Ήταν απλώς μια ατυχία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!