Στα σκαριά GTi έκδοση του Volkswagen up!

Πέτρος Πιτσίνης
Στα σκαριά GTi έκδοση του Volkswagen up!
Η Volkswagen επεκτείνει την GTi γκάμα της και ετοιμάζει άλλο ένα μοντέλο που θα φορέσει το ιστορικό σηματάκι, το οποίο δεν είναι άλλο από το up!

Το Volkswagen up! πρόσφατα δέχθηκε μια ανανέωση που εκτός από τις διαφορές στο αισθητικό κομμάτι, του χάρισε και έναν τρικύλινδρο TSi κινητήρα του ενός λίτρου, με 90 ίππους απόδοση. Σύμφωνα όμως με το Βρετανικό Autocar, θα αποκτήσει ακόμη μια έκδοση, η οποία θα είναι και η κορυφαία και θα ονομάζεται GTi. Θα χρησιμοποιεί τον ίδιο 1.0 TSi, με αυξημένη απόδοση όμως στα 115 άλογα, με τη ροπή στρέψης να αγγίζει τα 200 Nm.

Οι τιμές μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, όμως τα νούμερα αυτά θα κινούν πολύ σβέλτα το μικρό up!, δεδομένου ότι θα ζυγίζει περίπου ένα τόνο ή και λιγότερο! Θα προσφέρεται με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων ή με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, των επτά ταχυτήτων. Με τη δεύτερη περίπτωση δεν αποκλείεται να έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από οκτώ δευτερόλεπτα, ενώ φημολογείται ότι η τελική θα αγγίζει ή θα ξεπερνάει ελαφρώς τα 200 χλμ./ώρα! Η τιμή των 115 ίππων πάντως, δεν είναι τυχαία. Θέλοντας να δώσει μια «ιστορική» νότα στο up!, του έδωσε την ισχύ που είχε και το πρώτο Golf GTi, με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.800 κυβικών εκατοστών! Στο αισθητικό κομμάτι, αναμένεται πως θα έχει φουσκωμένους προφυλακτήρες, τονισμένα μασπιέ, ανασχεδιασμένη μάσκα, τροχούς 16 ιντσών και χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!