Τέλος ο Εσπαργκαρό από Yamaha

Γιώργος Βαρίνος
Τέλος ο Εσπαργκαρό από Yamaha
Ελεύθερος από την περιφερειακή ομάδα Tech3 θα είναι ο Ισπανός στο τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ιαπωνική εταιρεία.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τον Πολ Εσπαργκαρό να μετακινείται στην KTM, από την Yamaha Tech 3, την ομάδα με την οποία συμμετέχει στο Moto GP από το 2014.

Η επίσημη ανακοίνωση της Yamaha για την παύση της συνεργασίας της με τον 24χρονο αναβάτη δεν συνοδεύτηκε από πληροφορίες για το ποιος θα πάρει τη θέση του το 2017, κάτι που θα ξεκαθαριστεί σύντομα.

Η «απελευθέρωση» του Πολ Εσπαργκαρό έρχεται ως συνέχεια της διάθεσης του Ισπανού να μετακινηθεί στην αυστριακή εταιρεία και να βρεθεί σε μια αμιγώς εργοστασιακή ομάδα αντί της περιφερειακής, με όλο το ρίσκο που μια τέτοια ενέργεια περιλαμβάνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ομάδα Tech3 είχε μείνει ελεύθερος συμβολαίου νωρίτερα και ο δεύτερος οδηγός της, ο Μπράντλει Σμιθ, που θα αντικατασταθεί το 2017 από τον σημερινό αναβάτη στη Moto2, Γιόνας Φόλγκερ.

Παρά την ανακοίνωση αυτή ωστόσο, νωρίτερα, όπως ήδη έχει δημοσιευτεί στο InMotion, η Yamaha συμφώνησε με τον Εσπαργκαρό να συμμετέχει στον αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Σουζούκα, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου. Έτσι ο Ισπανός θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη στον αγώνα και ίσως να κλείσει με μια ακόμα διάκριση την τριετή συνεργασία του με την Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!