O καλύτερος κινητήρας στα 2.0 – 2.5 λίτρα

Γιώργος Βαρίνος
O καλύτερος κινητήρας στα 2.0 – 2.5 λίτρα
Για 7η συνεχόμενη χρονιά η Audi «σηκώνει την κούπα», με το εξαιρετικό πεντακύλινδρο TFSi των 2.5 λίτρων να ανακηρύσσεται «Κινητήρας της Χρονιάς 2016».

Ο καλύτερος κινητήρας στην κατηγορία κυβισμού 2.0 – 2.5 λίτρων είναι για μια ακόμα χρονιά ο πεντακύλινδρος TFSi της Audi. Το μοτέρ αυτό συνδέει τη μοναδική αγωνιστική κληρονομιά της Audi στους αγώνες ράλι τις δεκαετίες 80 και 90, τότε που τα Quattro κυριαρχούσαν στις ειδικές διαδρομές όλου του κόσμου, με το σήμερα.

Με ιδανικό αριθμό κυλίνδρων για τον κυβισμό του, ο υπερτροφοδοτούμενος, άμεσου ψεκασμού κινητήρας αποδίδει 340 ίππους στα RS3 και Q3 RS, 365 ίππους στο Q3 RS Performance και στη νέα του εκδοχή για το 2016, που θα δούμε στα TT RS, η ισχύς έχει φτάσει στους 400 ίππους.

Με το χαρακτηριστικό του ήχο λόγω των πέντε κυλίνδρων, ειδική ισχύ 160 ίππων στο λίτρο και μια εξαιρετική σχέση απόδοσης βάρους, ο 2.5 TFSi εξελίσσεται συνεχώς, από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε έως σήμερα. Έτσι, βρίσκεται πάντα στην κορυφή της τεχνολογίας και, φυσικά, αυτό αναγνωρίζεται από τη διεθνή επιτροπή κριτών του διαγωνισμού «Κινητήρας της Χρονιάς» που του απονέμει την ανώτατη διάκριση στην κατηγορίας κυβισμού του για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση του κινητήρα στα αναμενόμενα TT RS Coupe και Cabrio, το 2017 είναι πολύ πιθανό να δούμε και πάλι τον 2.5 TFSi, για 8η συνεχόμενη χρονιά, να κατακτά τον τίτλο σε ένα μοναδικό σερί για το θεσμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!