Επιστροφή στο... μέλλον από την Porsche

Πέτρος Πιτσίνης
Επιστροφή στο... μέλλον από την Porsche
Η Porsche αποφάσισε να λανσάρει μια σειρά συστημάτων πολυμέσων σε μορφή... κασετόφωνου, ώστε οι ιδιοκτήτες των παλιών αυτοκινήτων της να επωφελούνται από τις σύγχρονες τεχνολογίες, χωρίς να «χάνουν» σε στυλ!

Το απαράμιλλο στυλ των παλαιών Porsche είναι τέτοιο, που οποιαδήποτε προσθήκη από τη σύγχρονη εποχή σίγουρα θα χάλαγε τη συνολική εικόνα τους. Αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε για το εσωτερικό, στο οποίο δεν θα ταίριαζε ένα σύστημα πολυμέσων νέας γενιάς, με δυνατότητες συνδεσιμότητας και πλοήγησης. Η Porsche λοιπόν κάθισε και σκέφτηκε τι μπορεί να κάνει και έφτιαξε ένα σύγχρονο infotainment στη μορφή ενός κασετόφωνου, στις ίδιες διαστάσεις με το συμβατικό.

Με οθόνη 3,5 ιντσών μπορεί θεωρητικά να υπολείπεται απέναντι στα σύγχρονα, όμως η διάσταση δεν είναι τόσο μικρή αν αναλογιστεί κανείς ότι σύγχρονα smarphones του πρόσφατου παρελθόντος είχαν οθόνες αυτής της διάστασης (όπως τα iPhone 3G/3GS/4/4S). Με αυτή την αναβάθμιση ο ιδιοκτήτης μιας παλιάς Porsche εκτός από τη δορυφορική πλοήγηση, θα πάρει δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth, θύρες USB/AUX, αλλά και Card Reader με υποδοχή για κάρτες MicroSD. Η περιήγηση στο μενού γίνεται μέσω δύο περιστροφικών μοχλών και έξι φυσικών κουμπιών. Τα μοντέλα της Porsche που θα είναι συμβατά με το νέο σύστημα πολυμέσων είναι τα εξής: 911 (από την πρώτη γενιά της έως την 993), 912, 914, 924, 928, 944 και 968.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!