Υπάρχει «απείραχτη» Toyota Supra;

Πέτρος Πιτσίνης
Υπάρχει «απείραχτη» Toyota Supra;
Ο... αστικός μύθος λέει ότι πιο εύκολα βρίσκεται ψύλλος στα άχυρα από μια Toyota Supra σε εργοστασιακή κατάσταση, όμως η συγκεκριμένη είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!

Η Toyota Supra γοητεύει ακόμη τους φίλους του αυτοκινήτου, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη λήξη της παραγωγής της. Είναι γνωστό ότι έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη βελτιωτική «σκηνή», με τα ελάχιστα εργοστασιακά κομμάτια να έχουν μεγάλη αξία! Ένα τέτοιο, πωλείται στις ΗΠΑ και μάλιστα, στο σπάνιο μπλε χρώμα (Baltic Blue), το οποίο είναι και στην «καλή» έκδοση με τον Twin-Turbo κινητήρα και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων!

Το μοτέρ των τριών λίτρων αποδίδει 320 ίππους και 427 Nm ροπής και είναι σε θέση να επιταχύνει τη Supra από στάση, έως και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα από την άλλη περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα για τα Ιαπωνικά μοντέλα και στα 250 χλμ./ώρα για τα μοντέλα εξαγωγής, όμως χωρίς τον «κόφτη» πολλοί υποστηρίζουν πως έχουν δει περισσότερα από 280 χλμ./ώρα!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μοντέλο του 1994 και μαζί του έρχεται βιβλίο με το πλήρες ιστορικό των σέρβις, με τον ιμάντα χρονισμού να έχει αντικατασταθεί πρόσφατα, όπως και οι βαλβολίνες του σασμάν. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι και το εσωτερικό του είναι σε άριστη κατάσταση, με τις δερμάτινες επενδύσεις να μην έχουν καταστραφεί με το πέρασμα των χρόνων, ενώ στη θέση του είναι και το εργοστασιακό ηχοσύστημα που ενσωματώνει τόσο κασετόφωνο, όσο και CD Player.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη, μόλις εννέα Supra σαν το δικό του υπάρχουν στις ΗΠΑ (με αυτό το χρώμα, κιβώτιο, κινητήρα), οπότε αυτό το γεγονός ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αξία του. Μιλώντας για την τελευταία, η συγκεκριμένη Supra έχει καταφέρει να «πιάσει» 34.000€ όσο βρίσκεται στο eBay και το ποσό θα ανέβει κι άλλο, καθώς υπολείπονται πέντε μέρες ακόμη για να λήξει η δημοπρασία. Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης για μια εργοστασιακή Supra είναι και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έχει αυτή την αξία, την ώρα που το οδόμετρό του γράφει σχεδόν 180.000 χιλιόμετρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!